Citeste si: COVID-19 se răspândește mult mai rapid decât în primăvară. Ce spun specialiștii francezi

Cum se manifestă acele forme ușoare și când va trebui să meargă la spital pacienții diagnosticați cu COVID-19? Medicul Virgil Musta sfătuiește românii cu privire la simptomele ușoare ale noului coronavirus

În funcție de gravitatea situației, pacientul poate fi trimis acasă sau poate ajunge într-un spital nivel 1 sau într-una dintre unitățile suport COVID-19.

Medicul de familie își poate da seama dacă pacientul respiră greu sau sacadat”, susține șeful secției Boli Infecțioase a Spitalului Victor Babeș din Timișoara”, a declarat medicul Virgil Musta.

Citeste si: Nu mai sunt locuri în spitalele din Timișoara. Alertă în sistemul medical

Sfaturile medicului Virgil Musta, când pot pacienții infectațicu COVID-19 să rămână acasă și când trebuie să se prezinte la spital

„Pacienții care au durere de gât, tuse care nu e intensă, scaune diareice, lipsa gustului, a mirosului, acestea sunt forme ușoare când pacienții pot rămâne acasă.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Dacă au semne de infecție de căi respiratorii, lipsă de aer, tuse intensă, febră, acestea recomandă internarea sau prezentarea la evaluare pentru a se lua decizii de internare sau de rămânere la domiciliu, în funcție și de locurile în spital.

La acest virus, în 5 – 7 zile, dacă starea se înrăutățește, simptomele devin mai grave, atunci trebuie să sune la 112 ca să se interneze.

Dacă durează peste o săptămână este bine să se prezinte pentru evaluare pentru a analiza sindromul inflamator sau de coagulare și să primească recomandări”, a mai declarat medicul la Digi 24.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si