Prim-ministrul Nicolae Ciucă a laut act, miercuri, de demisia lui Florin Roman din Guvern și i-a transmis președintelui Klaus Iohannis propunerea ca ministrul Energiei, Virgil Popescu, să devină interimar la Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Florin Roman a anunțat miercuri că a demisionat din funcția de ministru, după ce a fost acuzat că a plagiat în lucrarea de masterat, că a trecut în CV o lucrare inexistentă și că nu ar fi absolvit Universitatea Babes Bolyai din Cluj-Napoca, așa cum susținea în CV.

Citeste si: Un autobuz cu 30 de pasageri a luat foc în mers, în municipiul Sibiu

Ce a spus președintele Klaus Iohannis

„Am primit la Administrația Prezidențială demisia domnului ministru Florin Roman. Această demisie va fi acceptată și voi numi interimar pe domnul ministru Virgil Popescu până când se stabilește cine va prelua definitiv acest portofoliu. Sigur, documentele propriu-zise vor fi semnate când revin în țară”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Ce salarii cresc în 2022. Guvernul pregătește o super-Ordonanță de urgență cu măsuri financiare pentru anul viitor

Florin Roman a demisionat din funcția de ministru de la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării

„Am înaintat azi demisia din funcția de ministru, mulțumind premierului și echipei guvernamentale. Când albul devine negru, când orice vorba îți este răstălmăcită, când îți asumi erori materiale, dar se ajunge la linșaj din prima zi de mandat, este prea mult. Nu

vreau ca acest scandal sa afecteze activitatea Executivului”, a anunțat Florin Roman pe pagina sa de Facebook.

Citeste si: Preţul "dublu" sau "triplu" al testelor de salivă pentru elevi, motiv de anchetă la Guvern

Ce probleme apar în CV-ul lui Florin Roman

După ce a fost acuzat că ar fi plagiat în lucrarea sa de masterat, Florin Roman a fost implicat într-un nou scandal. Presa a dezvăluit că acesta nu ar fi fost student al Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, cu toate că în CV apărea că este licențiat în Științe Economice la UBB, unde a urmat cursuri între 1992-1996. 

Rectorul Universității a declarat că Florin Roman nu a urmat cursurile UBB, ci pe cele ale unui colegiu din Alba Iulia, dar pentru că acesta nu era acreditat, ar fi susținut examenul la UBB.

Citeste si: VIDEO| Guvernul a aprobat miercuri majorarea punctului de pensie și a alocațiilor pentru copii


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si