Tot mai multe cazuri de viroze respiratorii se prezintă la unitățile de Primiri Urgențe. 59 de centre de asistență medicală au fost înființate, iar medicii avertizează că ce e mai rău de acum urmează.
Valul afectează mai mult copiii, iar secțiile de pediatrie din spitale deja sunt pline. Copiii care au simptome de viroză respiratorie vor fi evaluați clinic de către medicul de familie, iar dacă starea lui este mai gravă, va fi trimis către un centru de evaluare.

Citește și: VIDEO- Centre de evaluare pediatrică, înființate în urma valului agresiv de viroze din țară

„Copiii cu simptomatologie severă sau cei cu factori de risc vor fi direcționați de medicul de familie sau din centrele de evaluare către spital (UPU/CPU). Evaluarea clinică a pacientului pediatric se va realiza în conformitate cu Ghidul «Insuficiența respiratorie acută la sugar- evaluare și tratament imediat», aprobat de Comisia de Pediatrie a Ministerului Sănătății”, potrivit sursei mai sus citate.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: VIDEO- Spitalele românești se confruntă cu un nou val de viroze

Medicii de familie nu mai fac față numărului mare de copiii bolnavi

În București există două astfel de centre, unul la Spitalul Clinic de Copii și unul la „Victor Gomoiu” și Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și a Copilului „Alessandrescu-Rusescu”.

Citește și: Câte persoane s-au vaccinat antigripal până în prezent. Ce trebuie să știi dacă vrei să te imunizezi

„Venea şi weekendul, deci am acceptat, chiar dacă am luat câte 5 minute din consultațiile celorlalți pacienți, care aveau programare făcută de câteva zile. Deci, am văzut câte un pacient la 10 minute, nu la 15 minute. Până la sfârşitul programului, am avut 29 de consultații, deşi vinerea este de obicei o zi mai liniştită. Săptămâna aceasta am avut 147 de consultații, deşi de programat am programat doar câte 20 zilnic, cu minimum 24 ore înainte. Rar se mai întâmplă să încep ziua cu locuri de programare libere”, mărturisește medicul de familie.

Citește și: VIDEO- Alexandru Rafila, despre taxa suplimentară de sănătate pentru românii asigurați: „Este o minciună”


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si