Close sidebar
Close sidebar

"Ne așteaptă o iarnă grea". Virusologul nr. 1 din Germania, avertisment cumplit

Este vocea de care ascultă germanii pe timp de pandemie: Christian Drosten a dezvoltat primul test de diagnosticare a infecţiei cu noul coronavirus. În interviu pentru DW, el avertizează că ne aşteaptă o iarnă grea.

Razvan Ilie,

Christian Drosten, avertisment legat de iarna care urmeaza

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Virusologul german Christian Drosten, cel care la începutul anului 2020 a dezvoltat primul test la nivel mondial de diagnosticare a infecţiei cu SARS-CoV-2, a declarat, într-un interviu pentru  DW  că ne aşteaptă o iarnă grea, în contextul pandemiei de COVID-19.

„Avem foarte multe situaţii diferite şi dificile în Europa. Iarna nu va fi uşoară. Anul viitor vom avea vaccinuri. Cred că va dura până la finalul anului viitor ca aceste vaccinuri să ajungă la anumite părţi din populaţie. De măşti nu scăpăm aşa repede. Şi după ce vom începe vaccinarea, cea mai mare parte a populaţiei va trebui să poarte mai departe măştile", a explicat virusologul.

Citeste si: Coronavirusul mai periculos decât s-ar fi crezut! Doar 6% dintre britanici au dezvoltat anticorpi împotriva virusului

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Christian Drosten spune că în ţări ca Germania, cu un număr mic de cazuri de infectare, nu va exista o imunizare în masă. Probabil că aceasta nu va exista nici în celelalte ţări din Europa. Pentru alte regiuni este greu de spus.

Citeste si: Loredana Chivu a ajuns la tribunal cu femeia care i-a incendiat mașina din gelozie! Ce au decis judecătorii EXCLUSIV

"Există date conform cărora numărul noilor infectări ar fi în scădere. Dar nu ştim dacă putem generaliza. În oraşe, epidemia pare să slăbească în intensitate, dar este la fel de posibil să revină în forţă. Există ţări, şi în Europa, care ar trebui să ia, cred eu, în curând măsuri mai dure.”, a precizat virusologul.

Număr mare de cazuri înainte de venirea iernii

"India mă îngrijorează acum cel mai tare.

Ţara are o mare densitate a populaţiei. Virusul se extinde acolo – nu aş zice că e scăpat total de sub control, dar aproape. Mai sunt desigur şi anumite teritorii din America de Sud. Am amintit mai devreme Africa. Continentul african este pe moment un mic mister. Iar în emisfera nordică vine iarna şi există regiuni, inclusiv în Europa, unde există puţin control asupra virusului. Unele ţări se confruntă deja înainte de începutul iernii cu un număr mare de cazuri, iar încrederea oamenilor de acolo în sistemul medical este scăzută. Există ţări, şi în Europa, care ar trebui să ia, cred eu, în curând măsuri mai dure", consideră experul german.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI