Close sidebar
Close sidebar

Virusul "de neoprit" care a ucis tineri de 20 de ani în Brazilia, detectat în Europa pentru prima dată. A fost transmis la om de la leneș, mamiferul din America de Sud

Virusul Oropouche, transmis de la mamiferul sud-american leneș la om și considerat "de neoprit", a fost detectat pentru prima dată în Europa, după ce a făcut mai multe victime în Brazilia, scrie presa internațională.

Sorin Negru,

Virusul Oropouche a ucis tineri de 20 de ani în Brazilia și a fost detectat în Europa pentru prima dată. A fost transmis la om de la leneș

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Virusul Oropouche transmis de leneși a fost detectat pentru prima dată în Europa, după ce a făcut victime în Brazilia, informează The Independent.

Citește și: VIDEO Elicopter prăbușit pe un hotel, urmat de incendiu. 400 de oameni au fost evacuați

Primele cazuri de virus Oropouche au fost raportate în Europa, potrivit oficialilor din domeniul sănătății.

Virusul „de neoprit” a ucis cel puțin doi tineri în Brazilia.

În iunie și iulie, în Europa au fost raportate 19 cazuri importate de virus Oropouche, potrivit Centrului European pentru Controlul Bolilor.

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Astronauții rămași blocați în spațiu până anul viitor vor vota plutind, de pe orbita Pământului, la alegerile prezidențiale americane- antena3.ro

Douăsprezece cazuri de infectare au fost raportate în Spania, cinci în Italia și două în Germania.

Boala se răspândește în principal prin mușcături de insecte- inclusiv țânțari- și își are originea în leneșii cu gât palid, primate non-umane și păsări.

Conform sursei citate, până în prezent au fost raportate focare de virus în mai multe țări din America de Sud, America Centrală și Caraibe.

În 2024 au fost înregistrate focare specifice în Brazilia, Bolivia, Columbia, Peru și, mai recent, în Cuba.

Optsprezece dintre cazurile înregistrate în Europa au raportat călătorii recente în Cuba și un caz din Italia a călătorit în Brazilia.

Virusul Oropouche, transmis la om de la leneș

[Sursa foto: Facebook]

Cum se manifestă virusul Oropouche  

Virusul Oropouche poate provoca dureri de cap, greață, vărsături, dureri musculare și articulare și, ocazional, simptome mai severe.

Aceste simptome pot dispărea după patru zile. Potrivit ECDC, rezultatele fatale sunt extrem de rare și recuperarea după boală este cel mai obișnuit caz. 

Virusul Oropouche, transmis la om de la leneș

[Sursa foto: Pixabay]

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI