Virusul Ebola a făcut alte cinci victime. Cea mai tânără avea doar 15 ani
Cinci persoane, inclusiv o fetiță de 15 ani, au murit de Ebola în urma unui nou focar în Republica Democrată Congo, potrivit UNICEF.
„Patru persoane care au contractat virusul- inclusiv copilul unuia dintre cazurile fatale- sunt tratate într-o unitate de izolare”, se arată într-un comunicat al UNICEF.
Citeste si: Ce amenzi rămân în vigoare, după 1 iunie. Sancțiuni până la 2500 de lei
„Decesele au avut loc între 18 și 30 mai, dar ieri au fost confirmate ca fiind legate de Ebola”, se mai arată în comunicat.
Luni, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a comunicat că au fost raportate șase cazuri într-o provincie din nord-estul țării. Este cel de-al 11-lea focar de virus, care are o rată a fatalității între 25% și 90%, potrivit CNN.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Republica Democrată Congo se luptă încă să pună capăt unui focar de Ebola început în 2018 în partea de est a țării, în care au fost raportate 3.406 de cazuri, cu 2.243 de morți, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.
Citeste si: Horațiu Moldovan: „Am trecut de vârf”. Cum vom putea merge în concediu
În ultimele 21 de zile nu a existat un caz nou în acel focar.
Deoarece Ebola are o perioadă de incubație de 21 de zile, asta sugerează că focarul poate fi sub control, dar OMS așteaptă două perioade complete de incubație, sau 42 de zile, pentru a fi siguri înainte de a stabili că un focar s-a încheiat.Virusul Ebola trăiește în lilieci, iar OMS spune că pot fi așteptate noi focare în Republica Democrată Congo.
Citeste si: Raportul care arată cum a ascuns China informații referitoare la coronavirus
De departe cea mai mare epidemie de Ebola a fost în 2014-2016 în țările din Africa de Vest ale Liberiei, Sierra Leone și Guineea. Peste 28.000 de persoane au fost infectate în acea epidemie și peste 11.000 dintre ei au murit.