Close sidebar
Close sidebar

Virusul pestei porcine africane a fost confirmat în Olt, al optsprezecelea judeţ în care a fost semnalată boala

Virusul pestei porcine africane a fost confirmat, vineri, într-o gospodărie din Rusăneşti, judeţul Olt, astfel că numărul total al judeţelor unde a fost semnalată boala ajunge la 18. Până în prezent au fost raportate peste 1.100 de focare de pestă porcină africană, anunţă Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Stirile Kanal D,


DISTRIBUIE
acest articol

Potrivit ANSVSA, vineri a fost confirmată prezenţa virusului pestei porcine africane la un porc dintr-o gospodărie situată la periferia localităţii Rusăneşti din judeţul Olt.

Această localitate se află la aproximativ 3 kilometri de graniţa cu judeţul Teleorman, în apropierea zonei unde au confirmate cazuri de pestă porcină africană la mistreţi.

În urma confirmării diagnosticului, de către Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti (IDSA)- Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Diagnostic şi Sănătate Animală, serviciile veterinare au intervenit de urgenţă.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Din datele preliminare ale anchetei, aflate în desfăşurare, a reieşit că proprietarul porcului diagnosticat are o stână în apropierea judeţului Teleorman, unde, pe perioada verii a crescut şi porci.

Gospodăria din localitatea Rusăneşti a fost plasată sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricţie pentru circulaţia persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor şi a mijloacelor de transport, precum şi dezinfecţia exploataţiei.

De asemenea, medicii veterinari din cadrul DSVSA Olt au prelevat probe de la porcii fiului proprietarului gospodăriei afectate, probe care au fost trimise către laborator.

Pentru a preveni răspândirea bolii, Centrul Local de Combatere a Bolilor Olt a dispus, conform planului de măsuri adoptat, ecarisarea carcasei şi instalarea filtrelor rutiere.

Detalii despre acest subiect afli diseară din jurnalul Ştirilor Kanal D de la ora 18:45! 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI