Mușcătura țânțarilor infectați te poate îmbolnăvi cu virusul Zika, care îți pune viața în pericol.

Virusul mai poate fi transmis prin contact sexual, transfuzii de sânge, dar și de la o mamă însărcinată la copilul ei, potrivit informațiilor transmise de thehealthsite.com.

Virusul Zika. Simptome și și prevenire

Virusul Zika a fost depistat pentru prima dată la maimuțe, în anul 1947, în Uganda.

Cinci ani mai târziu, a fost identificat primul om infestat cu acest virus.

De cele mai multe ori, virusul Zika este transmis prin mușcăturile de țânțari Aedes, infectați, dar poate fi luat și prin contact sexual, transfuzii de sânge și de la o mamă însărcinată la copilul ei.

Citește și: A mers la poliție pentru a-și denunța soția! Un bărbat s-a temut pentru viața copiilor săi, care ar fi fost în pericol alături de femeie. "Telefonul era închis"

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Simptomele manifestate de organism în cazul infestării cu virusul Zika:

  • Febră
  • Eczemă
  • Dureri articulare și musculare
  • Durere de cap
  • Ochi roșii (conjunctivită)
  • Oboseala
  • Diaree
  • Vărsături

Cele

mai frecvente simptome sunt febra și erupțiile cutanate, potrivit OMS. În urmă cu o lună, un medic în vârstă de 46 de ani și fiica sa adolescentă au fost testați pozitiv pentru virusul Zika, prezentând simptome precum febra și erupțiile cutanate.

Citește și: Băiat de 11 ani mort în Salvare, în drum spre spital. Mama și sora lui, posibil intoxicate cu o substanță împotriva puricilor. "Avea grijă de copii"

Foto simbol- mușcătură de țânțar

[Sursa foto: istockphotos]

Medicii îndeamnă oamenii să se ferească pe cât posibil de mușcăturile de țânțari. Este recomandată folosirea insecticidelor, a hainelor lungi. De asemenea, ar trebui evitate spațiile cu aer închis, fiind recomandată șederea în spații aerisite, de preferat cu aer condiționat și răcoroase.

Femeile însărcinate ar trebui să fie mult mai precaute, deoarece virusul Zika poate provoca malformații congenitale grave.

De asemenea, se recomandă evitarea călătoriilor în zonele în care se știe că Zika este prezent.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si