Close sidebar
Close sidebar

Virusuri necunoscute în scutecele bebelușilor. Care este explicația oamenilor de știință?

În urma unui experiment prin care au fost analizate scutecele murdare ale unor bebeluşi din Danemarca, oamenii de știință au identificat mai mulți viruși necunoscuți în materiile fecale ale nou născuților.

Laura Macovei,

Virusuri necunoscute în scutecele beblușilor. Care este explicația oamenilor de știință?

[Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

În  articolul publicat în revista Nature Microbiology, cercetătorii au descoperit 10.000 de noi virusuri în fecalele sugarilor.

Studiul a analizat materiile fecale a 647 de copii danezi sănătoşi în vârstă de un an, înscrişi într-un studiu pe termen lung privind astmul şi bolile inflamatorii cronice.

Mai multe bacterii necunoscute descoperite în scutecele bebelușilor

Scutecele copiilor au dus la depistarea mai multor virusuri, dintre care multe nu au fost încă descrise de ştiinţă. În total, cercetătorii au descoperit 10.000 de specii virale din 248 de familii virale.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Virusurile erau de 10 ori mai multe decât speciile bacteriene din fecalele copiilor. Interesant este că 90% dintre aceste virusuri erau bacteriofage, adică atacă bacteriile în loc să atace celulele umane. Aceşti bacteriofagi nu provoacă boli, în schimb, se crede că modelează abilităţile competitive ale bacteriilor şi echilibrează populaţiile bacteriene din microbiomul intestinal.

De ce sunt atât de multe virusuri în intestinele copiilor?

Se pare că din cauza sistemului imunitar încă nedezvoltat, virusurile se simt în largul lor în intestinele bebelușilor.

Citește și: În Cluj, trei persoane au fost transportate la spital, după ce două autoturisme s-au ciocnit pe DN1

„Ipoteza noastră este că, deoarece sistemul imunitar nu a învăţat încă să separe grâul de neghină la vârsta de un an, apare o bogăţie extraordinar de mare de specii de viruşi intestinali, care este probabil necesară pentru a proteja

împotriva bolilor cronice, cum ar fi astmul şi diabetul, mai târziu în viaţă ”, a declarat într-un comunicat de presă Shiraz Shah, autorul principal al studiului.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI