Vitamina C coronavirus. Noul tip de coronavirus COVID 19 ar putea fi tratat cu o cantitate mare de vitamina C, însă nu administrată pe cale orală, ci intravenos, întrucât efectele sunt de zece ori mai puternice, potrivit experților din China.

Așadar, vă prezentăm fructele și legumele care au cel mai mare conținut de vitamina C. Nu se știe dacă acestea pot preveni sau nu coronavirusului, însă vitamina C ajută la întărirea sistemului imunitar care poate lupta cu coronavirusul.

Cu un conţinut de 20 de ori mai mare de vitamina C decât portocalele, agrişele sunt nişte fructe de pădure care au rol antioxidant, antibacterian, antiviral, iar specialiştii le consideră „fructele frumuseţii", având efecte stimulatoare asupra organismului uman.

Vitamina C coronavirus. Iată câteva beneficii ale agrişelor:

1. Agrişele sunt recomandate copiilor care nu au poftă de mâncare, care pot combină aceste fructe cu puţină miere, iar rezultatele nu vor întârzia să apară.

Citeste si: O angajată de la evidența populației a recunoscut tot: l-a însoțit pe bărbatul de 60 de ani infectat cu coronavirus în Israel

vitamina C coronavirus
vitamina C coronavirus

2. Agrişele sunt bune şi în curele de slăbire, pentru detoxificarea organismului, dar şi pentru întărirea sistemului imunitar, protejând corpul de infecţii şi inflamaţii.

3. Dacă sunt introduse în alimentaţie, agrişele pot fi un ajutor de nădejde în stări de convalescenţă, anxietate, stres, diaree, dizenterie, afecţiuni ale sistemului digestiv, stimularea circulaţiei periferice şi a activităţii inimii, repararea celulelor afectate din organism şi

ameliorarea afecţiunilor oculare, precum cataractă şi hipermetropia.

Vitamina C coronavirus. 4. Ceaiul de agrişe acţionează benefic asupra tensiunii arteriale, a afecţiunilor rinichilor, ficatului şi stomacului, normalizează valoarea glicemiei, scade colesterolul şi previne răceală. Acesta se prepară dintr-o mâna cu frunze de agrişe peste care se toarnă 500 ml de apă clocotită, care se mai lasă la fiert un minut. Se beau trei căni de infuzie pe zi, îndulcită cu miere.

Citeste si: Amenzi de 20.000 de lei pentru persoane care nu au declarat că vin dintr-o zonă afectată de coronavirus sau care au spus că se vor autoizola la domiciliu

5. Agrişele sunt şi un bun agent antiimbatranire, ajutând la păstrarea tinereţii cât mai mult timp dacă sunt consumate frecvent.

Vitamina C coronavirus. 9 alimente care au mai multă vitamina C decât portocalele

Vitamina C este unul dintre cei mai importanți nutrienți pentru sănătatea organismului. Îmbunătățește sistemul imunitar și scade nivelul radicalilor liberi, fiind un antioxidant puternic. Consumul zilnic recomandat de vitamina C este 75 de miligrame, pe care ar fi ideal să îl obții din alimenre, nu suplimente.

vitamina C coronavirus
vitamina C coronavirus

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Iată alimentele care conțin mai multă vitamina C decât portocalele:

Ardeiul gras roșu

Vitamina C coronavirus. Aceste legume colorate, crocante și gustoase au foarte puține calorii, iar o jumătate de cană cu ardei gras tocat conține 95 mg de vitamina C.

O jumătate de cană cu ardei roșu tocat conține 19 calorii, 3 mg sodiu, 4 g carbohidrați, 3 g zahăr, 2 g fibre, 1 g proteine.

Citeste si: Greșeala care s-a făcut în cazul bărbatului care a venit din Israel și a infectat șase persoane

Vitamina C coronavirus. Papaya

O cană cu bucățele de papaya conține o cantitate impresionantă de vitamina C, și anume 88 de miligrame. De asemenea, acest fruct exotic delicios este o sursă bună de vitamina A și fibre. 

O cană cu bucățele de papaya are 62 de calorii, 0,4 g grăsimi, 12 mg sodiu, 16 carbohidrați, 11 g zahăr, 3 g fibre, 0,7 g proteine.

Vitamina C coronavirus. Guava

Un alt fruct tropical pe care merită să-l incluzi mai des în alimentația ta. O cană cu guava conține nu mai puțin de 377 miligrame de vitamina C! De cinci ori mai mult decât doza zilnică recomandată.

Citeste si: Cum se va proceda în cazul unui deces din cauza coronavirusului în România

vitamina C coronavirus
vitamina C coronavirus

O cană cu bucăți de guava are 112 calorii, 2 g grăsimi, 3 mg sodiu, 24 g carbohidrați, 15 g zahăr, 9 g fibre, 4 g proteine.

Broccoli

Vitamina C coronavirus. Ai un motiv în plus pentru a mânca mai des broccoli: o cană cu bucăți de broccoli conține 81 miligrame de vitamina C. Această legumă cruciferă este și o sursă bună de proteine.

O cană cu broccoli bucățele are 31 de calorii, 30 mg sodiu, 6 g carbohidrați, 2 g zahăr, 2 g fibre, 3 g proteine.

Vitamina C coronavirus. Căpșunile

O cană cu felii de căpșuni are 98 miligrame de vitamina C. Nu doar că sunt delicioase, dar aceste fructe aromate sunt și foarte sănătoase.

Citeste si: Alertă la Sibiu! Un avion cu 90 de pasageri a venit din zona roșie de coronavirus a Germaniei

O porție de căpșuni conține 53 de calorii, 0,5 g grăsimi, 2 mg sodiu, 13 g carbohidrați, 8 g zahăr, 3 g fibre, 1 g proteine.

Vitamina C coronavirus.  Kiwi galben 

Dacă nu ai auzit încă de kiwi galben, trebuie să știi că acest fruct este o adevărată comoară oferită de natură. Un fruct conține 130 mg de vitamina C, de două ori mai mult decât fructul obișnuit, cu pulpa verde. 

Un fruct de kiwi galben are 51 de calorii, 2 mg sodiu, 13 g carbohidrați, 10 g zahăr, 1 g fibre, 1 g proteine.

vitamina C coronavirus
vitamina C coronavirus

Ardeiul iute

Vitamina C coronavirus. Un singur ardei iute conține 109 miligrame de vitamina C. În afara acestui beneficiu, studiile au descoperit că mâncarea iute poate stimula metabolismul și te ajută să slăbești.

Citeste si: În plină epidemie de coronavirus, un celebru medic din România: ”Voi săruta icoanele”

Un ardei iute conține 18 calorii, 3 mg sodiu, 4 g carbohidrați, 2 g zahăr, 1 g fibre, 1 g proteine.

Vitamina C coronavirus.  Gulia

Perfectă pentru o gustare proaspătă și sănătoasă, gulia poate fi consumată crudă, curățată, feliată și presărată cu un praf de sare. O cană cu bucăți de gulie are 84 mg vitamina C, conform eva.ro.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

O cană cu bucățele de gulie are 36 de calorii, 0 g grăsimi, 27 mg sodiu, 8 g carbohidrați, 4 g zahăr, 5 g fibre, 2 g proteine.

Vitamina C coronavirus. Ananasul

Se pare că fructele tropicale conduc topul alimentelor bogate în vitamina C. O cană cu bucăți de ananas are 79 mg de vitamina C.

Citeste si: Coronavirusul, tratat cu vitamina C? Anunțul făcut de medicii din China: ”Efectele sunt de zece ori mai puternice!”

Este, în același timp, o sursă excelentă de magneziu, un mineral care ajută la fortifierea oaselor și la menținerea metabolismului în parametri normali.

O cană cu bucăți de ananas are 82 de calorii, 0 g grăsimi, 2 mg sodiu, 22 g carbohidrați, 16 g zahăr, 2 g fibre, 1 g proteine.

Recomandarea făcută de Guvernul de la Shanghai

Guvernul de la Shanghai a recomandat tratarea coronavirusului cu vitamina C, însă administrată pe cale intravenoasă, aceasta fiind cea mai sigură și eficientă metodă antivirală.

Vitamina C coronavirus.  Doza recomandată

Potrivit experților din China, doza recomandată variază în funcţie de gradul de severitate şi complicaţii, de la 50 la 200 de miligrame per greutatea corporală, pe zi. Aceste doze sunt aproximativ de la 4,000 la 16,000mg pentru un adult, administrate intravenos.

”Pe data de 20 februarie 2020, alţi patru pacienţi cu pneumonie coronavirală severă şi-au revenit la spitalul din Tongji. Dozele crescute de vitamina C care au fost administrate au venit cu rezultate bune.

Citeste si: Coronavirus: primele simptome! Multă lume nu știe, dar așa începe boală

Credem că pentru pacienţii în stare critică, cu pneumonie severă, tratamentul cu vitamina C trebuie iniţiat cât mai repede. În urma administrării s-au putut observa efecte antioxidante, reducerea răspunsului inflamatoriu şi îmbunătăţirea funcţiei endoteliale.

Vitamina C coronavirus. Numeroase studii au arătat că dozele de vitamina C au legătură cu efectul tratamentului. Dozele crescute de vitamina C nu îmbunătăţesc doar nivelul antiviral, ci previn şi tratează afecţiunile acute ale plămânilor şi bolile respiratorii acute”, se arată într-un comunicat oficial emis de Spitalul Universităţii Xi’an Jiaotong, scrie a1.ro.

Citeste si: Autoritățile din România, speriate de noul mod de răspândire a coronavirusului. Mesajul transmis de un renumit medic român

Vitamina C coronavirus.  Peste 110.000 de persoane, infectate cu noul coronavirus la nivel mondial

La nivel mondial, peste 110.000 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus (2019-nCoV), iar dintre acestea peste 4.500 au murit.

Numeroase studii au arătat că dozele de vitamina C au legătură cu efectul tratamentului. Dozele crescute de vitamina C nu îmbunătăţesc doar nivelul antiviral, ci previn şi tratează afecţiunile acute ale plămânilor şi bolile respiratorii acute”, se arată într-un comunicat oficial emis de Spitalul Universităţii Xi’an Jiaotong.

Citeste si: Mama unui jurnalist, infestată cu Coronavirus. Ziaristul, „linșat” de oameni

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si