Decizia a fost luată de ministrul Integrării din această țară și vine după o serie de controverse legate de venirea lui Djokovic în Australia, în contextul în care tenismenul nu este vaccinat.

Citeste si: Emma Răducanu s-a retras de la Melbourne: “Pentru mine este prea curând să concurez la Melbourne în această săptămână''

Singura posibilitate de a participa la turneu este de a ataca decizia autorităților în instanță

În acest moment, singura posibilitate ca Djokovic să participe la primul turneu de Mare Șlem al anului, Australian Open, este ca el să atace, încă o dată, decizia autorităților în instanță.

În cazul în care acesta nu va contesta în instanță decizia, ori în cazul în care judecătorii îi vor respinge eventuala contestație, Djokovic va fi deportat din Australia.

Decizia autorităților îl îndepărtează tot mai mult pe liderul mondial de un nou titlu la Melbourne, dat fiind că turneul începe luni, iar șansele ca o eventuală contestație să fie judecată până atunci sunt minime.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Citeste si: VIDEO| Un întreg scandal diplomatic s-a declanșat după ce Australia i-a anulat viza campionului mondial la tenis, Novak Djokovic, pentru că nu este vaccinat

Poziția oficială a autorităților în cazul Novak Djokovic

Informația privind anularea pentru a doua oară a vizei liderului clasamentului ATP a fost făcută publică printr-un comunicat de presă semnat de ministrul Imigrării, Alex Hawke.

,,Astăzi, mi-am exercitat dreptul, în temeiul articolului 133C(3) din Legea privind migrația, de a anula viza deținută de domnul Novak Djokovic din motive de sănătate și ordine publică, motivația acestei decizii fiind interesul public. Această decizie vine după o hotărâre a Curții Federale din 10 ianuarie 2022, care anula o decizie similară anterioară, din motive de procedură.

În luarea acestei decizii am analizat cu atenție informațiile pe care le-am primit de la Departamentul pentru Afaceri Interne, de la Poliția de Frontieră australiană și de la domnul Djokovic.Guvernul Morrison este ferm hotărât să protejeze granițele Australiei, mai ales în ceea ce privește pandemia de COVID-19”, se arată în comunicat.

Citeste si: Novak Djokovic rămâne în Australia. Sârbul a câştigat apelul depus împotriva anulării vizei

Djokovic va fi nevoit să se adreseze iar instanței

Djokovic a primit viză pe 18 noiembrie și a sosit la Melbourne pe 5 ianuarie cu o scutire aprobată de directorul medical al Tennis Australia și de un grup de experți independenți ai guvernului din statul Victoria.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

Numărului 1 mondial i-a fost anulată viza pentru prima oară, săptămâna trecută, deoarece scutirea sa nu a fost recunoscută de oficialități la sosirea sportivului pe aeroport. Un judecător a decis, luni, revocarea anulării vizei, dar acum Djokovic va fi nevoit să se adreseze iar instanței.

Citeste si: În primul tur la Australian Open, Simona Halep va evolua cu poloneza Magdalena Frech


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si