Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat miercuri că a trimis Corpul de control la penitenciarul Poarta Albă pentru a verifica situația de fapt.

Citește și: VIDEO- Încercarea lui Vlad Pascu de a scăpa din arestul preventiv. Le-a spus judecătorilor că regretă fapta

Decizia ministrului vine în urma unor incidente petrecute, marţi, la Tribunalul Constanţa, unde a avut loc un nou termen în procesul lui Vlad Pascu, tânărul care anul trecut a accidentat mortal cu maşina doi tineri în localitatea 2 Mai.

vlad pascu

Vlad Pascu, arestat preventiv după uciderea a doi tineri cu mașina 

Alina Gorghiu: Voi monitoriza cu rigoare tot ce ține de acest caz

"Fiind un caz mediatizat şi un caz extrem de sensibil şi un caz extrem de important pentru societatea românească şi pentru sănătatea noastră a tuturor şi pentru că îmi doresc, ca ministru al Justiţiei, să nu planeze niciodată vreo suspiciune că s-au încălcat norme legale, am dispus trimiterea Corpului de Control la Penitenciarul Poarta Albă, pentru a se putea verifica dacă au fost respectate toate normele legale în materie", a declarat Alina Gorghiu.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

"Potrivit ministrului Justiției, trebuie clarificate mai multe aspecte, mai ales că în această perioadă directorul penitenciarului de la Poarta Albă se află în concediu şi conducerea unităţii a fost asigurată de o altă persoană.

"Vă asigur pe toţi că voi fi foarte atentă şi voi monitoriza cu rigoare tot ce ţine de acest caz. Aştept cât se poate de repede rezultatele controlului pe care l-am dispus în această dimineaţă", a declarat Gorghiu într-o conferinţă de presă susţinută la Cluj.

Vlad Pascu, în arest preventiv din 20 august 2023

Vlad Pascu a fost trimis în judecată în luna octombrie a anului trecut după în data de 19 august 2023 a intrat cu maşina într-un grup de tineri care mergeau de la Vama Veche către

2 Mai, iar în urma impactului doi dintre ei, o fată şi un băiat, au murit.

Alţi trei tineri au fost răniţi grav. După producerea accidentului, Vlad Pascu a fugit, fiind prins ulterior de poliţişti în Vama Veche, la câțiva kilometri distanță.

La testul anti-drog a reieşit în urma analizelor că în momentul când a făcut accidentul rutier se afla sub influenţa a 5 substanţe interzise.

Vlad Pascu se află în arest preventiv din data de 20 august 2023, iar toate cererile sale de eliberare au fost respinse.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Dezvăluirile procurorilor din dosarul accidentului de la 2 Mai sunt șocante: mașina pe care o conducea Vlad Pascu avea 150 km/h în momentul impactului!

Prietenii lui Pascu au povestit cum șoferul aflat ub influența unui cocktail de droguri a mers inclusiv cu 200 km/h şi a făcut drifturi printre trecători.

Manevrele i-au speriat și pe amicii săi- tinerii aflaţi în maşină au cerut să coboare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si