Close sidebar
Close sidebar

Vlad Voiculescu a anuntat ca Miscarea Romania Impreuna strange semnaturi pentru modificarea legilor electorale

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sanatatii a anuntat, luni, ca Miscarea Romania Impreuna propune o initiativa cetateneasca pentru dublarea numarului de parlamentari de diaspora si alegerea primarilor in doua tururi, iar strangerea celor 100.000 de semnaturi incepe pe 1 septembrie.

L. S.,


DISTRIBUIE
acest articol

Miscarea Romania Impreuna propune modificarea legii electorale atfel incat cei din Diaspora sa fie reprezentati de 12 parlamentari, nu doar de sase, cum prevede legea in acest moment. „In momentul actual Diaspora este reprezentata de sase parlamentari. Vrem un numar egal cu al parlamentarilor care reprezinta cele mai mici judete din Romania, precum Mehedinti, Tulcea sau Covasna. Toate acele milioane de oameni din strainatate au sase reperezentanti. Lucru acesta este inacceptabil si am vrea sa obbinem dublarea numarului de parlamentari, pentru Diaspora”, a declarat fostul ministru al Sanatatii, membru fondator al Miscarii Romania Impreuna, Vlad Voiculescu.

Initiativa cetateneasca propune ca romanii aflati in strainatate, cu domiciliul in Romania sa poata vota la alegerile parlamentare, din tarile in care se afla. „Introducerea dureptului romanilor care locuiesc in strainatate, dar care nu au renuntat la domiciliul din Romania sa voteze pentru parlamentarele din judetele de unde provin si sa poata sa faca asta in strainatate. In momentul acesta, oamenii din judetele care au ramas depopulate nu isi pot exprima dreptul de vot, constitutional, doar daca fac mii de kilometri sa vina acasa”, a mai declarat Vlad Voiculescu.

A treia propunere a Miscarii Romania Impreuna vizeaza alegerea primarilor in doua tururi, dupa cum isi doresc si cei de la PMP, care deja strang semnaturi pentru o astfel de modificare. „Alegerea primarilor in doua tururi. S-a vorbit mult despre asta. In momentul in care avem primari alesi cu mai putin de 20%, nu stiu ce legitimitate ar putea sa aiba acei primari”, a spus fostul ministru al sanatatii.

Citeste si: SFÂȘIETOR! Arina a fost filmată în momentul în care a murit. În videoclip se mai aud doar țipete- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Initiativa cetateneasca are nevoie de 100.000 de semnaturi din cel putin 12 judete, pentru a putea fi discutata in Parlament. Strangerea semnaturilor va incepe pe 1 septembrie, dupa cum a anuntat Vlad Voiculescu. „Suntem convinsi ca vom reusi acest lucru relativ repede. In acest moment am obtinut deja avizul favorabil de la Consiliul Legislativ, strangerea de semnaturi incepe la 1 septembrie”, a spus Voiculescu.

sursa: mediafax.ro

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI