Vlad Voiculescu a declarat faptul că banii pentru personalul din centrele de vaccinare au fost ceruți.

Banii au fost ceruţi de la Ministerul Finanţelor, e adevărat că abia ieri, şi plăţile au început deja să se facă. Mâine se vor continua către reţelele de sănătate publică”, a declarat Vlad Voiculescu, marţi, într-o conferinţă de presă, întrebat despre plata personalului din centrele de vaccinare.

Citeste si: Vlad Voiculescu: Nu există în acest moment bază ştiinţifică pentru eliminarea vaccinului AstraZeneca

Ministerul Sănătății încearcă să ia măsuri pentru a preveni întârzierile plăților personalului medical.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Voiculescu a mai explicat și faptul că cererea pentru fondurile necesare nu era treaba ministrului, de vină fiind un funcționar public.

Întrebat dacă acesta mai este în funcţie, Voiculescu a afirmat: ”Legea funcţionarului public e relativ clară şi nu poţi să iei măsuri de pe o zi pe alta şi lucrăm cu ce avem. Instituţia funcţionează aşa cum funcţionează, şi nu de ieri, de azi, şi câteodată sunt întârzieri şi luăm măsuri să nu mai existe întârzieri”.

Ce trebuia făcut pentru a nu întârzia plata

De asemenea, răspunzând unei întrebări, Voiculescu a precizat că tot ce trebuia să facă funcționarul din Minister este ”să completeze o hârtie, să o semneze şi să o trimită”.

Centru de vaccinare anti-COVID-19

Citeste si: Cât este amenda pentru nepurtarea măștii? Florin Cițu a cerut mai multe amenzi

Premierul Florin Cîţu a afirmat că plata personalului medical care lucrează în centrele de vaccinare a întârziat nepermis de mult, iar coordonatorul campaniei de vaccinare Valeriu Gheorghiţă a trimis o

notificare către Ministerul Sănătăţii, instituţie care a transmis că plata va fi făcută în următoarele zile.

Când se vor face, de fapt, plățile

Vicepremierul Dan Barna a declarat, luni seară, că în zilele următoare zile se vor face plățile către cei care muncesc în centrele de vaccinare, suma fiind prevăzută în buget. Barna a explicat că întârzierea a apărut din cauza neadoptării bugetului național.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si