Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia. Președintele se află la cel de-al cincilea mandat. 

Vladimir Putin a obținut o victorie uriașă, peste 80% dintre votanți oferindu-i încrederea. Președintele s-a luptat pentru conducerea Rusiei cu trei adversari, a căror candidaturi se pare că nu i-au influențat victoria.

Vladimir Putin, pentru a 5-a oară președintele Rusiei

Alegerile prezidențiale din Rusia s-au încheiat.

Vladimir Putin a ieșit victorios, pentru a 5-a oară.

Potrivit presei străine theguardian.ro, Putin a câștigat alegerile obținând peste 87,97%.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

Cu această victorie, Vladimir Putin, în vârstă de 71 de ani, a devenit cel mai longeviv lider. Acesta se va afla la conducerea Rusiei pentru următorii șase ani. De asemena, conform modificărilor constituționale făcute în urmă cu câțiva ani, acesta ar putea candida și obține președinția Rusiei până în anul 2036, relatează antena3.ro.

Putin s-a luptat în acest tur de alegeri împotriva a trei adversari: Nikolai Haritonov, Leonid Sluțki și Vladislav Davankov.

În cele trei zile de alegeri, susținătorii lui Putin au fost primii la urne, pentru a îi acorda încrederea în obținerea unui nou mandat. 

Citește și: Alegerile prezidențiale din Rusia 2024: Vladimir Putin ”se îndreaptă” spre al cincilea mandat de președinte. Cine sunt contracandidații săi?

la vot

Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia, pentru a cincea oară.

[Sursa foto: Profimedia]

"Îi mulțumesc lui Vladimir Putin! El face totul în Kamchatka, ajută oamenii, ajută pensionarii, ajută pe toată lumea.

Este un lider foarte bun!", a declarat o susținătoare a lui Vladimir Putin, potrivit antena3.ro.

Vladimir Putin a organizat urne de votare inclusiv pe teritoriile anexate în urma războiului declanșat împotriva Ucrainei. Locuitorii din zonele respective au fost nevoiți să voteze în cadrul alegerilor prezidențiale din Rusia. Potrivit stirileprotv.ro, ucrainenii au fost obligați să meargă la vot, iar actul lor s-a desfășurat sub supravegherea soldaților ruși. Mai mult decât atât, se pare că Vladimir Putin și-ar fi împiedicat adevărații opozanți să voteze. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si