Vladimir Putin acuză Occidentul că provoacă o „baie de sânge”
Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a acuzat joi Occidentul că este gata să provoace „revoluții” și o „baie de sânge” în orice țară de pe glob. Liderul de la Kremlin va anexa oficial, vineri, regiunile ocupate de ruși în estul Ucrainei.
Author: Sorin Negru joi 29 septembrie 2022 , 19:34
Vladimir Putin a mai declarat că toate conflictele din țările fostei URSS, inclusiv războiul din Ucraina, sunt rezultatul prăbușirii Uniunii Sovietice.
„Este suficient să privim la ce se întâmplă acum între Rusia și Ucraina și ce se întâmplă la granițele altor țări CSI (Comunitatea Statelor Independente). Toate acestea sunt, desigur, rezultatul prăbușirii Uniunii Sovietice”, a spus Putin într-o întâlnire online cu șefii serviciilor de informații din fostele țări sovietice.
Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, va semna vineri tratatele privind anexarea la Rusia a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, a anunţat joi Kremlinul, transmit agenţiile de presă internaţionale.
''Ceremonia de semnare va avea loc mâine (vineri- n.r.)'', a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.
Vor fi semnate acorduri ''cu toate cele patru teritorii care au organizat referendumuri şi au făcut solicitări corespunzătoare părţii ruse'', a precizat Peskov.
Peskov a mai anunţat că Putin va susţine tot vineri un ''amplu discurs'', după ceremonia de semnare a tratatelor de anexare şi se va întâlni cu administratorii regiunilor ucrainene numiţi de Moscova.
Rusia, deschisă la discuții pe teme nucleare cu SUA
Rusia a declarat joi că studiază posibilitatea unei întâlniri față în față între negociatorii ruși și americani cu privire la un tratat istoric de control al armelor nucleare, relatează Reuters.
Într-un briefing la Moscova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe, Maria Zakharova, a declarat că Rusia este deschisă la reluarea inspecțiilor în cadrul tratatului New START și ia în considerare posibilitatea unor întâlniri față în față ale unei comisii mixte formate din reprezentanți ai Statelor Unite și ai Rusiei.
„Subiectul reluării lor este luat în considerare”, a declarat joi Zakharova. „Se studiază posibilitățile de a organiza o sesiune față în față a comisiei consultative bilaterale”.
Tratatul stabilește limite privind numărul de arme nucleare pe care fiecare parte le poate avea desfășurate și prezintă termenii de verificare și inspecție a arsenalelor nucleare ale celeilalte părți.