Liderul rus Vladimir Putin spune că Washingtonul „folosește poporul Ucrainei ca și carne de tun”. Putin a acuzat SUA pentru că au furnizat arme Kievului.

Citeste si: Vladimir Putin: "Vom elibera regiunea Donbas pas cu pas". Rusia dă arme tuturor aliaților săi

„Situația din Ucraina arată că Statele Unite încearcă să prelungească acest conflict…”, a declarat marți președintele rus, în cadrul ceremoniei de deschidere a conferinței de securitate de la Moscova.

„Au nevoie de conflicte pentru a-și păstra hegemonia”, a adăugat președintele rus, potrivit Al Jazeera.

Vladimir Putin, nervos după noile lovituri primite în Crimeea

Rusia a invadat Ucraina în februarie, anticipând o rezistență militară redusă și sperând într-o victorie fulgerătoare care să răstoarne guvernul de la Kiev.

Dar, după ce nu a reușit să cucerească capitala Kiev, armata Rusiei și-a mutat, în schimb, atenția către regiunea de est Donbas.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Noi atacuri devastatoare ale Ucrainei în Crimeea

Ceea ce Kremlinul a considerat o victorie rapidă s-a transformat într-un război prelungit, datorită furnizării de arme către Ucraina de către națiunile occidentale.

În cursul zilei de marți, forțele ucrainene au distrus mai multe baze militare rusești din Crimeea, peninsula cucerită de Rusia încă din 2014.

Ajutor militar din SUA de 50 de miliarde de dolari

SUA au oferit Ucrainei un ajutor de peste 50 de miliarde de dolari din februarie, declarând în mod repetat că susține Kievul în urma agresiunii ruse.

Rachetele HIMARS de rază medie și lungă fac parte din ajutorul militar american de 9 miliarde de dolari care a permis Ucrainei să lovească instalațiile de aprovizionare rusești în adâncul teritoriului controlat de Moscova, inclusiv în Crimeea.

Consilierul prezidențial ucrainean Mykhailo Podolyak a declarat marți că ultimele explozii din Dzhankoi, Crimeea au fost o „reamintire” că „peninsula Crimeea ocupată de ruși înseamnă un risc ridicat de moarte pentru invadatori și hoți”.

El a spus că exploziile au fost „demilitarizare în acțiune” – folosind același termen folosit de Rusia pentru a justifica invadarea Ucrainei.

Vorbind la conferința de la Moscova, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a acuzat că, împreună cu livrările de arme către Ucraina, aliații occidentali au furnizat și informații detaliate și au dislocat experți militari pentru a ajuta armata ucraineană să opereze sistemele de arme.

„Agențiile de informații occidentale nu numai că au furnizat coordonatele țintei pentru lansarea atacurilor, dar specialiștii occidentali au supravegheat și introducerea acestor date în sistemele de arme”, a spus Shoigu.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si