Președintele rus Vladimir Putin i-a transmis telefonic cancelarului german că Kievul, și nu Moscova, blochează negocierile de pace, transmite BBC News.

Citeste si: Rusia anunță o măsură dură la adresa României

Comunicatul oficial de la Kremlin cu privire la conversația telefonică dintre Vladimir Putin și Olaf Scholz a venit chiar înainte ca ministrul de externe al Ucrainei Dmitri Kuleba- care se află în prezent în Germania- să le spună reporterilor că el crede că Rusia nu are apetit nici pentru discuțiile de pace, nici

pentru cele de securitate.

Ce spune Vladimir Putin despre civilii din Azovstal

În conversația telefonică dintre Putin și Scholz, președintele Rusiei și-a repetat justificarea invaziei Ucrainei, pe care Kremlinul o numește în continuare „operațiune militară specială”.

De asemenea, Vladimir Putin a susținut că civilii care se ascundeau în uzina Avozstal din Mariupol erau ținuți intenționat de forțele ucrainene.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Civilii se adăpostiseră în oțelărie pentru a se ascunde de atacurile masivel ale Rusiei asupra orașului port de la Marea Azov.

Ce declarații a făcut Dmitri Kuleba în Germania

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a declarat vineri că a cerut țărilor industrializate din G7 să confiște activele rusești pentru a fi folosite la reconstrucția țării sale.

Citeste si: Suma uriașă cheltuită de Ucraina, de la începutul războiului cu Rusia

„Am cerut statelor G7 să adopte o legislație și să pună în aplicare toate procedurile necesare pentru a confisca bunurile rusești și a le da Ucrainei pentru reconstrucția țării”, a declarat ministrul, invitat la o reuniune a șefilor diplomațiilor din G7 la Wangels, în nordul Germaniei.

Negocierile Rusia-Ucraina, în blocaj

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat miercuri că va veni o vreme când negocieri de pace în Ucraina vor avea loc, dar nu vede o astfel de perspectivă în viitorul apropiat.

Antonio Guterres a mai spus că în „viitorul apropiat” nu vede posibilă o încetare a focului între Rusia şi Ucraina, dar a promis „să fie pregătit” în orice moment pentru a contribui la găsirea unei soluţii de pace în conformitate cu dreptul internaţional, potrivit EFE.

„Pentru noi este clar că în acest moment că nu există nicio perspectivă de încetare a focului sau de negocieri de pace”, a reiterat secretarul general al Naţiunilor Unite în aceeaşi conferinţă de presă la Viena.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Războiul din Ucraina „nu va dura la nesfârşit, la un moment dat vor exista negocieri satisfăcătoare, o soluţie în conformitate cu dreptul internaţional şi regulile Naţiunilor Unite”, şi-a exprimat speranţa şeful ONU.

„Deci, voi fi pregătit. Dar nu văd asta în viitorul apropiat. De un lucru pot să vă asigur: nu vom renunţa niciodată”, a subliniat Antonio Guterres.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si