Președintele Rusiei Vladimir Putin a declarat, luni seară, că „islamiștii radicali” s-au aflat în spatele atacului de vineri din afara Moscovei, dar el și-a întărit afirmația anterioară că Ucraina ar fi putut fi implicată în atentat, iar SUA vor să ascundă adevărul.

Unsprezece persoane au fost reținute în legătură cu atacul de vineri seara, când mai mulți oameni înarmați au luat cu asalt sala de concerte Crocus, deschizând focul asupra participanților la concert și incendiind clădirea.

Citește și: "M-am aruncat pe podea și m-am prefăcut că sunt moartă". Mărturia șocantă a unei tinere care a fost prezentă la atacul terorist din Moscova

Vladimir Putin: Statele Unite vor să ne ducă pe o pistă falsă  

Atacul terorist s-a soldat cu moartea a cel puțin 139 de persoane și rănirea altor 182.

„Știm că această crimă a fost comisă de islamiști radicali, cu a căror ideologie lumea islamică se luptă de secole”, a spus Vladimir Putin într-o întâlnire televizată cu înalți oficiali guvernamentali.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„De asemenea, vedem că Statele Unite prin diverse mijloace încearcă să-și convingă sateliții, precum și alte țări, că nu ar exista nicio urmă de [implicarea] Kievului în atacul terorist de la Moscova”, a continuat Putin, potrivit The Moscow Times.

Vladimir Putin: Statele Unite vor să ne ducă pe o pistă falsă  

Vladimir Putin acuză Ucraina și SUA de implicarea în atentatul terorist din Moscova   

[Sursa foto: Kremlin.ru]

Acuzații directe la adresa Ucrainei după atentatul terorist de la Moscova

„Această atrocitate poate fi doar o verigă dintr-o serie întreagă de încercări ale celor care au fost în război cu țara noastră din 2014”, a

spus Putin, referindu-se la Ucraina drept „regim neo-nazist”.

"Desigur, este necesar să răspundem la întrebarea, de ce după comiterea crimei au încercat apoi teroriştii să plece în Ucraina? Cine îi aştepta acolo?", a continuat liderul de la Kremlin.

Oficialii ruși susțin că bărbații înarmați din spatele atacului de vineri și-au condus mașina de evadare către granița cu Ucraina, înainte de a fi reținuți în dimineața următoare.

Gruparea ISIS-K, afiliată Statului Islamic, a revendicat atacul, cel mai mortal din Rusia de la asediul școlii din Beslan din 2003, iar canalele de social media legate de gruparea militantă au publicat videoclipuri grafice cu bărbații înarmați care comit asasinarea în masă la Primăria Crocus.

Cei patru suspecți prezentați în fața tribunalului din Moscova aveau urme clare de tortură pe corp.

Suspecții torturați după atentatul terorist

Suspecții torturați după atentatul terorist de la Moscova

[Sursa foto: Profimedia]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si