Anunțul vine în contextul în care, Vladimir Putin intenționează să ducă tancurile armatei ruse la Varșovia sau Praga.

Volodimir Zelenski a cerut mai multe arme pentru războiul împotriva armatei ruse

''Acest război trebuie să fie câştigat acum, pentru ca flota rusă să nu poată bloca celelalte porturi de la Marea Neagră, de la Mediterana sau din orice altă mare şi pentru ca tancurile ruse să nu avanseze spre Varşovia sau Praga'', a spus liderul ucrainean.

Citeste si: Tot mai multe voci din Rusia critică războiul lui Putin. "Nu mai mințiți poporul. Rușii nu sunt proști"

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Zelenski a anunțat că de la 1 octombrie peste 500 de km pătraţi au fost recuceriţi la Herson.

Ce spune Zelenski despre ultimele zile de război împotriva Rusiei

"Noi informăm partenerii noştri despre ultimele manifestări ale terorii ruseşti. Despre loviturile cu rachete asupra Zaporojie şi a altor oraşe din Ucraina. Despre utilizarea dronelor iraniene împotriva oamenilor şi infrastructurii noastre. Din anumite motive, Iranul susţine că nu există drone de fabricaţie iraniană în Ucraina.

Oamenii le văd pe cer. Le doborâm. Dar ni se spune că se presupune că nu există drone iraniene în Ucraina. Ei bine, vom găsi modalităţi de a ne asigura că într-adevăr nu mai sunt.

Citeste si: Cine a ucis-o, de fapt, pe fiica lui Aleksandr Dughin, în atentatul din luna august

De asemenea, oferim informaţii despre mişcarea noastră în prima linie.

De la 1 octombrie, peste 500 de kilometri pătraţi de teritoriu şi zeci de aşezări au fost eliberate de referendumul fals rusesc şi stabilizate doar în regiunea Herson. Sunt succese şi în direcţia estică. Cu siguranţă va veni şi ziua în care vom raporta despre succesele din regiunea Zaporojie- în acele zone care sunt încă sub controlul ocupanţilor. Va veni ziua în care vom vorbi şi despre eliberarea Crimeei. Această perspectivă este evidentă. De asemenea, este evident că mai este ceva de parcurs. Mai sunt multe de suportat, multe de făcut. Atât pentru ucraineni, cât şi pentru partenerii noştri- toţi cei care preţuiesc libertatea şi dreptul internaţional", a afirmat Zelenski.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si