Vladimir Putin a insistat că Rusia nu are planuri împotriva niciunei țări NATO și nu va ataca Polonia, statele baltice sau Cehia.

Putin le-a transmis piloților din forțele aeriene ruse că alianța militară condusă de SUA s-a extins spre est, spre Rusia, de la căderea Uniunii Sovietice în 1991, dar că Moscova nu are planuri de a ataca un stat NATO.

Citește și: Vladimir Putin acuză Ucraina pentru atentatul terorist de lângă Moscova. Președintele rus implică și SUA în acțiunea care a luat 140 de vieți

Înainte de lansarea invaziei în Ucraina, oficiali de rang înalt de la Moscova au respins vehement informațiile care indicau că va urma așa ceva, purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov declarând răspicat de mai multe ori că „Rusia nu va ataca pe nimeni”.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Vladimir Putin, enervat de prezența Occidentului în coasta Rusiei

Vladimir Putin, enervat de prezența Occidentului în coasta Rusiei

[Sursa foto: Kremlin.ru]

Vladimir Putin: Nu avem intenții agresive față de statele NATO

„Ideea că vom ataca o altă țară- Polonia, statele baltice și cehii sunt, de asemenea, speriați- este un nonsens total. Este doar o prostie", a precizat liderul rus.

„Nu avem intenții agresive față de aceste state", a spus Putin, potrivit The Moscow Times. 

Întrebat despre avioanele de luptă F-16 pe care Occidentul a promis că le va trimite în Ucraina, Putin a spus că astfel de aparate nu vor schimba situația din Ucraina: „Dacă vor furniza

avioane F-16, și vorbesc despre asta și se pare că antrenează piloți, acest lucru nu va schimba lucrurile pe câmpul de luptă", a spus Putin.

Rusia arată cu degetul către România

Declarația liderului de la Kremlin de miercuri seară a fost urmată joi dimineață de una a ministerului de externe de la Moscova, care a acuzat NATO că se pregătește de o confruntare cu Rusia, aducând ca exemplu modernizarea bazei aeriene românești de la Mihail Kogălniceanu.

Rușii spun că întărirea potențialului militar al NATO în România, Polonia și statele baltice „este provocatoare, exacerbează tensiunea militară de-a lungul perimetrului granițelor ruse și creează amenințări la adresa securității țării.”

„Toate acestea au ca scop pregătirea aliaților blocului pentru o potențială ciocnire cu țara noastră”, suține MAE rus. Ministerul rus de Externe amenință că va monitoriza acțiunile României, va evalua „riscurile emergente” și va ține seama de ele „în timpul planificării militare”.

Peste 400 mil. euro pentru modernizarea bazei militare de la Mihail Kogălniceanu

Investiții masive pentru extinderea și modernizarea bazei militare NATO de la Mihail Kogălniceanu

[Sursa foto: Captură YouTube]


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si