Au fost lupte grele in orasul sirian Abu Kamal, la granita cu Irakul, considerat bastion al teroristilor!

Fortele ruse si cele siriene au lansat numeroase atacuri, iar victoria nu a fost departe! In paralel, trupele coalitiei pentru Siria au desfasurat operatiuni in alte orase detinute de gruparea ISIS!

Anuntul marii victorii asupra teroristilor a fost facut de presedintele Rusiei, Vladimir Putin, la finalul unei intalniri istorice si secrete avute cu omologul sirian, Bashar al-Assad, in statiunea Soci!

Vladimir Putin

"El, presedintele sirian, Bashar al-Assad, stie si mi-a spus, in timpul discutiilor avute astazi, ca, datorita eforturilor facute de armata rusa, Siria este salvata ca stat! Au ramas multe de facut pentru a stabiliza situatia din tara, dar sper ca, in viitorul apropiat, vom incheia definitiv lupta impotriva terorismului in Siria!"

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Presedintele Vladimir Putin a anuntat ca ii va informa telefonic pe omologul sau american, Donald Trump, si pe liderii din Orientul Mijlociu, inclusiv pe Emirul Qatarului, despre aceasta reusita!
Iar... imbratisarea celor doi lideri reprezinta un mesaj extrem de puternic transmis intregii lumi!

Inaintea acestei intalniri istorice avute cu Bashar al-Assad, Rusia si Turcia au colaborat indeaproape pentru a pune capat razboiului de 7 ani din Siria, soldat cu 400 de mii de morti, potrivit Crucii Rosii internationale, si care a declansat o criza a imigrantilor fara precedent!
Conflictul, care a inceput la 26 martie 2011, ca unul intern, intre fortele fidele presedintelui Assad si cele rebele, s-a transformat intr-un adevarat razboi, odata cu interventia in regiune a membrilor gruparii teroriste ISIS.

Tayyip Recep Erdogan:

"Discutiile din Astana si acordul pe zonele securizate au avut o contributie importanta la diminuarea violentelor in regiune! In acest moment, am cazut de acord ca este momentul sa ne concentram atentia pe gasirea unei solutii politice pentru Siria!"

Acum, liderii celor 3 tari- Turcia, Rusia si Iranul, care s-au implicat activ in solutionarea conflictului si in operatiunile de eradicare a celulelor teroriste infiltrate in aceasta tara, vor participa MAINE la un summit, organizat la Soci, dedicat gasirii de solutii pentru reconstructia politica a Siriei.
Reuniunea la nivel inalt a fost pregatita deja de catre ministri de externe din cele 3 state, care s-au intalnit recent!

Ingrijorarile privind gruparea terorista ISIS se indreapta, acum, deja catre alta tara- Yemen!

De doi ani si jumatate, se inregistreaza aici un conflict sangeros intre nord si sud, intre forte fidele unui fost presedinte si cele care il sustin pe actualul sef de stat! Un atac sinucigas, comis cu masina capcana, in urma cu o saptamana, in orasul port Aden, a fost, insa, revendicat de Statul islamic. Militantii islamistii exploateaza conflictul din Yemen inca de cand a inceput, in 2015, pozitionandu-se de partea rebelilor Houthi!

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si