În timp ce Rusia trece printr-o criză legată de arestarea opozantului Alexsei Navalnîi, liderul de la Kremlin a intrat într-un bazin în formă de cruce, în fața căruia se afla o cruce translucidă ce pare sculptată în gheață.

Vladimir Putin s-a scufundat de trei ori în apă, făcând de fiecare dată semnul crucii, într-un exercițiu de imagine menit să minimalizeze scandalul arestării lui Navalnîi, după cum a notat presa occidentală.

Putin a vrut, totodată, să infirme zvonurile privind problemele de sănătate cu care s-ar confrunta. 

Citeste si: Germania a prelungit carantina până pe 14 februarie

Vladimir Putin a vrut să infirme zvonurile privind problemele de sănătate cu care s-ar confrunta

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Kremlinul a precizat că această scufundare în apa înghețată marchează "una dintre cele mai importante sărbători creștine- botezul lui Cristos". Boboteaza pe ritul rusesc cade pe 19 ianuarie și este celebrată de zeci de mii de ruși care se aruncă în apele înghețate, în amintirea botezului lui Isus în Iordan.

Opozantul rus, Aleksei Navalnîi, va fi judecat miercuri pentru defăimare

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, plasat în detenţie după ce a revenit în Rusia, urmează să fie judecat miercuri pentru defăimarea unui veteran din Al Doilea Război Mondial, delict pasibil de amendă

sau închisoare, au anunţat marţi avocaţii săi, informează AFP.

Navalnîi a fost arestat duminică la revenirea sa de la Berlin şi a fost încarcerat până cel puţin pe 15 februarie, în cadrul unei proceduri pentru încălcarea controlului judiciar. El a fost plasat în detenţie la Moscova în carantină din cauza pandemiei de coronavirus, transmite Agerpres.

Citeste si: VIDEO- Vom avea călătorii mai sigure cu pașaportul verde de vaccinare

Comitetul de anchetă rus a declanşat în iulie o anchetă pentru defăimare împotriva lui Navalnîi, acuzat că a difuzat informaţii „mincinoase” şi „injurioase pentru onoarea şi demnitatea” unui veteran din Al Doilea Război Mondial. Acesta din urmă îşi exprimase la televiziune sprijinul pentru referendumul constituţional din vară care a întărit prerogativele preşedintelui Vladimir Putin.

Ancheta a fost suspendată în timpul spitalizării opozantului în Germania, în urma presupusei sale otrăviri, în august, otrăvire de care Navalnîi incriminează Kremlinul, chiar dacă autorităţile ruse au negat în repetate rânduri orice implicare.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si