Un fost membru al parlamentului rus, Boris Nadejdin, a spus că este imposibil ca Rusia să învingă Ucraina și a cerut discuții de pace într-o critică pe față a strategiei președintelui Vladimir Putin în Ucraina.

Momentul controversat a avut loc în weekend la televiziunea de stat de la Moscova, potrivit Newsweek.com.

Comentariile lui Boris Nadejdin, într-un clip vizionat de peste 3,2 milioane de ori, este cel mai recent semn de neliniște în rândul experților de obicei ferm pro-Kremlin de la televiziunea de stat rusă, pe măsură ce contraofensiva ucraineană aduce câștiguri neașteptat de mari.

Citeste si: Armata Ucrainei s-a apropiat la 50 de km de granița cu Rusia

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

Comentariile lui Nadejdin au stârnit o dezbatere în cadrul emisiunii despre cum ar trebui să răspundă Rusia, care a inclus consolidarea forțelor sale militare în Ucraina sau retragerea acestora și încheierea războiului.

"Este imposibil să învingem în Ucraina"

„Oamenii care l-au convins pe președintele Putin că operațiunea specială va fi rapidă și eficientă, că nu vom lovi populația civilă, că vom intra cu Garda noastră Națională și vom pune lucrurile la ordine, acești oameni ne-au înșelat pe toți”, a spus Nadejdin.

Citeste si: VIDEO| Trupele ucrainene câștigă teren în fața rușilor

"Președintele nu a stat și s-a gândit, de ce să nu încep o operațiune specială. Cineva i-a spus că ucrainenii se vor preda, că vor fugi, că vor dori să se alăture Rusiei. Cineva trebuia să-i spună toate acestea. La fel au spus și la televizor", a declarat fostul parlamentar rus la postul TV de stat. 

Invitatul a continuat: „Acum suntem în punctul în care trebuie să înțelegem că este absolut imposibil să învingem Ucraina folosind acele resurse și metode coloniale de război cu care Rusia încearcă să ducă război, folosind soldați contractuali, mercenari, fără mobilizare.

„O armată puternică se opune Armatei Ruse, susținută pe deplin de cele mai puternice țări, în sens economic și tehnologic, inclusiv țările europene”.

Citeste si: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul Melissei, fiica lui Alin Oprea, pentru tatăl ei. Larisa Oprea abia acum l-a făcut public printre lacrimi: "Dacă o data în viața ta spuneai adevărul..."- radioimpuls.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Prezentatorul TV a întrebat dacă Nadejdin sugerează Rusiei să se mobilizeze pe deplin împotriva Ucrainei, ceea ce a insistat că dorește contrariul- să înceapă discuțiile de pace.
„Sugerez discuții de pace despre oprirea războiului și trecerea la tratarea problemelor politice”.

Kremlinul merge înainte cu "operațiunea specială"

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat luni că „președintele este într-o comunicare constantă, la orice oră, cu ministrul apărării și cu toți liderii militari”.

„Operațiunea militară specială continuă și va continua până când obiectivele inițiale vor fi atinse”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, într-o conferință cu jurnaliștii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si