Într-o discuție pe care Vladimir Putin a purtat-o cu jurnalistul rus Pavel Zarubin, președintele de la Kremlin a declarat că Statele Unite conduse de Joe Biden nu reprezintă o amenințare pentru Rusia. 

Președintele Rusiei spune că Joe Biden ar fi "mai bun" pentru regimul de la Moscova deoarece „este o persoană mai experimentată, este previzibil, este un politician de formație veche”.

Pe de altă parte, președintele de la Kremlin a spus că este „gata să lucreze” cu „orice lider al SUA care câștigă încrederea poporului american”.

Citește și: VIDEO. Rusia rămâne fără flotă la Marea Neagră. Un nou vas militar, scufundat de ucraineni

Vladimir Putin a spus însă că "poziția actualei administrații americane este extrem de dăunătoare și eronată" cu referire la războiul din Ucraina.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Acesta a spus că războiul „s-ar fi putut încheia cu un an și jumătate în urmă"”, dacă ar fi fost respectate acordurile din timpul uneia dintre întâlnirile de la Istanbul, care a avut loc în luna martie a anului 2022.

Putin nu a spus despre ce acorduri este vorba, dar cu toate acestea presa internațională a spus că s-ar fi făcut referire la momentul întâlnirii în orașul din Turcia a negociatorilor din partea Rusiei și din partea Ucrainei.

Citește și: Sorin Anghel, afaceristul ucis în hotelul de la Padina ar avea legături cu clanuri interlope. Ce lucruri dubioase s-ar mai fi întâmplat la petrecere?

Nu este clar dacă desfășurarea evenimentelor ar fi dus ulterior după discuții la o înțelegere de oprire a luptelor dintre Rusia și Ucraina.

Regretul lui Putin!

În cadrul aceluiași interviu, Vladimir Putin a spus că regretă că nu a început mai devreme de februarie 2022 acțiunile din Ucraina pe care le-a numit „operațiunile acțiunile active în Ucraina”. 

El a reamintit vechile sale acuzații, potrivit cărora liderii din Occident ar fi mințit Rusia cu privire la faptul că NATO nu se va ducce spre est.

„Am fost și suntem îngrijorați de posibilitatea ca Ucraina să fie atrasă în NATO, deoarece acest lucru ne amenință securitatea”, a declarat Vladimir Putin.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citește și: O femeie de 57 de ani a învins cancerul de cinci ori! Incredibil ce poate face acum

Liderul rus a ținut să precizeze că se simte dezamăgit cu privire la recentul interviu acordat lui Tucker Carlson, care rămâne în continuare o figură proeminentă de extremă dreaptă în SUA chiar și după părăsirea postului conservator Fox News.

„Sincer, am crezut că va fi agresiv și va pune întrebări dure.

Nu numai că eram pregătit pentru asta, dar mi-am dorit asta, pentru că mi-ar fi dat ocazia să dau replici dure. Ca să fiu sincer, nu m-am bucurat pe deplin de acel interviu", a declarat președintele rus, Vladimir Putin, în interviul cu jurnalistul Pavel Zarubin.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si