Preşedintele rus Vladimir Putin a semnat vineri seară o lege care prevede pedepse cu închisoare de până la 15 ani pentru „informaţii false” privind acţiunea Moscovei în străinătate, o armă represivă suplimentară pentru controlul informaţiilor privind ofensiva sa în Ucraina.

Citeste si: Rusia, schimbare de strategie în războiul din Ucraina. "Prima fază s-a încheiat"

Semnătura prezidenţială marchează intrarea în vigoare a textului de lege.

De acum înainte, Rusia pedepseşte „difuzarea publică de informaţii false cu bună ştiinţă sub pretextul unor informaţii fiabile” despre „activităţi ale organelor de stat ruse în afara teritoriului rus”, potrivit Agerpres.

15 ani de închisoare pentru "informații false"

Pedeapsa prevăzută creşte la 15 ani de închisoare dacă „informaţiile false” au „antrenat consecinţe grave”.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un chinez a câștigat 820.000 de dolari la loterie. Șefii l-au obligat să-și împartă premiul cu colegii de serviciu- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Citeste si: Ziua 31 în războiul Rusia-Ucraina. Zelenski: „Am dat lovituri puternice inamicului. Este nevoie de negocieri”.

Această lege o completează pe cea adoptată la începutul lunii martie care prevede până la 15 ani de închisoare pentru publicarea de „informaţii false” despre armata rusă.

Vladimir Putin: ”Încearcă să anuleze o țară întreagă, veche de 1.000 de ani”

Vladimir Putin s-a dezlănțuit la adresa sancțiunilor impuse de occident Rusiei. ”Încearcă să anuleze o țară întreagă, veche de 1.000 de ani”, a declarat liderul de la Kremlin.

Vladimir Putin, nervos din cauza eșecului de pe frontul din Ucraina

[Sursa foto: Twitter]

Ce a declarat Vladimir Putin în ultimul său mesaj: "Astăzi încearcă să anuleze o țară întreagă veche de 1.000

de ani, poporul nostru. Vorbesc despre discriminarea progresivă a tot ceea ce are legătură cu Rusia. Ceaikovski și Rahmaninov sunt excluși de pe afișe, scriitori ruși și cărțile lor sunt interzise.

Ultima oară, naziștii din Germania, în urmă cu aproape 90 de ani, au purtat o astfel de campanie de distrugere a unei culturi indezirabile”, a transmis liderul de la Moscova.

Rusia, schimbare de strategie în războiul din Ucraina

Ministerul rus al Apărării a declarat vineri că prima fază a operaţiunii sale militare în Ucraina este aproape încheiată, iar de acum înainte trupele ruse se vor axa pe ''eliberarea'' completă a regiunii estice Donbas ce cuprinde provinciile separatiste proruse Doneţk şi Lugansk.

Citeste si: Veste bună pentru pensionare! Recalcularea pensiilor din 2025 aduce venituri în luna martie. Cine sunt norocoșii?- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Robi, dezvăluiri surprinzătoare despre doi concurenții din Casa Iubirii, sezonul 4. Ce a spus Moldo despre Iasmina: "Îl cred și o să spun și de ce"- radioimpuls.ro

Citeste si: Învestirile prezidenţiale în imagini, de la Jimmy Carter la al doilea mandat al lui Donald Trump- antena3.ro

„În general, principalele sarcini ale primei etape a operațiunii au fost îndeplinite”, a declarat vineri generalul Serghei Rudskoi, prim-adjunct al șefului Statului Major al Rusiei. 

Potrivit oficialului de la Moscova,  Rusia își concentrează principalele eforturi pe realizarea scopului principal, eliberarea Donbasului. 

Citeste si:  Joe Biden a vizitat soldații americani în Polonia, aproape de granița cu Ucraina spunând că regretă că nu o poate trece. Președintele a mâncat pizza alături de militarii americani


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si