Close sidebar
Close sidebar

Vladimir Putin, întâlnire de urgență cu Lukașenko. "Occidentul trebuie să ne trateze cu respect''

Președintele rus Vladimir Putin s-ar fi retras în palatul său secret de lângă Lacul Valdai, la jumătatea distanței dintre Moscova și Sankt Petersburg, pe fondul protestelor împotriva măsurilor de mobilizare din Rusia, după cum informează presa occidentală. În cursul zilei de luni, Putin s-a întâlnit în stațiunea Soci de la Marea Neagră cu aliatul său din Belarus, Aleksandr Lukașenko.

Sorin Negru,

Vladimir Putin, întâlnire neanunțată cu Lukasenko

[Sursa foto: Twitter]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

UPDATE Vladimir Putin s-a întâlnit cu Aleksandr Lukaşenko în staţiunea rusă Soci, de la Marea Neagră. Occidentul trebuie să trateze Rusia ''cu respect'', a declarat preşedintele rus la întâlnirea cu omologul său din Belarus.

Citeste si: Atac armat în Rusia. Cel puțin 12 morți și 20 de răniți

La începutul reuniunii, Lukaşenko a subliniat că viitorul Europei este alături de Rusia şi Belarus.

Vladimir Putin a completat cuvintele interlocutorului său de la Minsk, spunând că Occidentul trebuie ''să ne trateze cu respect''.  

Lukasenko: "Cauza noastră este justă. Vom învinge!'' 

Lukaşenko şi-a exprimat totodată convingerea că, la discuţiile pe care le va purta cu omologul rus, vor fi găsite ''toate soluţiile''.

''Cauza noastră este justă. Vom învinge! Nu avem altă soluţie!'', a declarat preşedintele din Belarus.

Citeste si: Cod galben de PLOI torențiale, descărcări electrice și GRINDINĂ! Care sunt județele afectate?- kanald.ro

Citeste si: Un bilet scris de Robert, descoperit la scurt timp după ce el și Giuly au fost descalificați din "Casa Iubirii". Cui îi era destinat? Conținutul lui, făcut public chiar de Robi, fostul său coleg de cameră- wowbiz.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Lukaşenko a comentat cu Putin mobilizarea parţială a rezerviştilor în Rusia şi a bagatelizat importanţa faptului că tinerii fug în străinătate pentru a evita încorporarea.

''Rusia are resurse pentru a mobiliza 25 de milioane, aşa că 30.000 sau 50.000 n-au decât să fugă(...). Să fugă, căci se vor întoarce. Rămâne doar de stabilit ce-i de făcut cu ei'', a apreciat el.

Știrea inițială.

Presa oficială din Belarus a anunțat luni dimineață că președintele Aleksandr Lukașenko se află într-o vizită de lucru în Rusia. Discuțiile cu președintele rus Vladimir Putin vor începe în curând, informează Belta.by.

Citeste si: Rusia se pregătește de închiderea granițelor după ce 260.000 de bărbați au fugit din țară

Volodimir Zelenski a atras atenția duminică, într-un interviu acordat postului american CBS, că Vladimir Putin nu se joacă de data aceasta în privința amenințărilor cu arme nucleare.

„Uite, poate data trecută a fost o cacealma. Acum, ar putea fi o realitate”, a declarat președintele Zelenski.

"Toţi cei care au fost mobilizaţi din greşeală trebuie să se întoarcă înapoi. Această muncă a început deja", a declarat şeful republicii, Aisen Nikolaev, într-o postare pe Telegram, în urma unei reuniuni privind decretul prezidenţial de mobilizare parţială.

Anunţul mobilizării a declanşat demonstraţii împotriva războiului în întreaga ţară, care au fost rapid reprimate de poliţie. Cel puţin 1.472 de protestatari au fost reţinuţi în zeci de oraşe din Rusia începând de sâmbătă, potrivit grupului independent de monitorizare a protestelor OVD-Info.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI