Interviul acordat de Vladimir Putin jurnalistului american Tucker Carlson a fost înregistrat marți la Moscova și publicat joi pe site-ul fostului prezentator de televiziune. Interviul-eveniment a fost așteptat cu nerăbdare, mai ales că după anunțul reușitei sale, jurnalistul Tucker Carlson a fost în centrul atenției presei internaționale.

Vladimir Putin, primul interviu acordat unui jurnalist occidentat de când Rusia a invadat Ucraina

Interviul-eveniment  cu Vladimir Putin, realizat de jurnalistul american Tucker Carlson, a durat două ore.

Pe parcursul discuției, președintele rus a făcut declarații surprinzătoare pe mai multe teme de discuție. La începutul interviului, Vladimir Putin nu oferă un răspuns direct la întrebarea "De unde a pornit conflictul cu Ucraina?", ci face o scurtă istorie a Rusiei și Ucrainei. Ulterior, cei doi ajung să vorbească despre aderarea la NATO și cum a decurs o discuție pe această temă cu președintele Bill Clinton, dacă pacea este soluția pentru conflictul cu Ucraina și despre puterea lui Volodimir Zelenski.

"Ați fi aderat la NATO?", este întrebarea adresată de fostul prezentator de televiziune. Vladimir Putin a oferit răspunsul detaliind și povestea din spatele discuțiilor cu Bill Clinton.

"(...) La o întâlnire aici, în Kremlin, cu președintele Bill Clinton, i-am spus: Crezi că dacă Rusia ar cere să adere la NATO s-ar întâmpla? El a spus: E interesant, cred că da. Seara, când ne-am întâlnit la cină, mi-a spus: să știi că am vorbit cu echipa mea și nu este posibil acum.

Îl puteți întreba. Poate va urmări interviul nostru. Nu aș fi declarat așa ceva dacă nu s-ar fi întâmplat. Acum e imposibil.(...) Dacă ar fi spus da, procesul de apropiere ar fi început. În cele din urmă s-ar fi putut întâmpla dacă am fi văzut o dorință sinceră din partea partenerilor noștri. Nu s-a întâmplat. Nu înseamnă nu. Bine, în regulă", a declarat Vladimir Putin.

Citește și: Volodimir Zelenski l-a demis pe generalul Valeri Zalujni. Explicațiile președintelui pentru demiterea unuia dintre cei mai populari comandanți

Întrebat de jurnalistul american Tucker Carlson dacă îl consideră pe Volodimir Zelenski suficient de puternic cât să negocieze conflictul dintre Rusia și Ucraina, Vladimir Putin oferă un răspuns surprinzător.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

"Nu știu detaliile, desigur, este dificil pentru mine să judec, dar cred că are, sau cel puțin în orice caz, a avut. Bunicul lui a luptat împotriva fascismului în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Am vorbit la un moment dat cu el despre asta și l-am întrebat: Volodimir, ce faci tu aici? De ce suporți în Ucraina zilelor noastre, din moment ce bunicul tău a luptat împotriva fascsimului? A fost un soldat din prima linie. Nu îți voi spune ceea ce mi-a răspuns (Zelensky), este un topic separat. El a venit să spuna că va conduce poporul ucrainean către pace. Datorită acestui aspect, el a câștigat încrederea oamenilor și respectiv alegerile prezidențiale, dar când a venit să discute cu mine despre ceea ce s-a întâmplat, a realizat două lucruri importante: că nu te poți pune cu neonaziștii, deoarece sunt foarte agresivi și nu te poți aștepta la ceva sigur din partea lor.

În al doilea rând SUA a condus suportul Vest-ului și va susține mereu pe cei care se împotrivesc Rusiei. Este benefic și sigur, așadar el a adoptat poziția relevantă și a promis oamenilor săi că va face tot posibilul să pună capăt războiului cu Rusia", a spus Vladimir Putin.

Cum a ajuns Vladimir Putin să-i acorde interviul jurnalistului american Tucker Carlson

Vladimir Putin, interviu-eveniment la doi ani de la invazia Rusiei în Ucraina. Declarațiile frapante ale președintelui rus

Jurnalistul american Tucker Carlson, la Moscova pentru interviul cu Vladimir Putin

[Sursa foto: Hepta]

Fostul prezentator de televiziune Tucker Carlson a anunțat, marți, pe contul său de Instagram că a reușit performanța de a sta de vorbă cu Vladimir Putin.

"Suntem la Moscova în această seară să ținem un interviu cu Vladimir Putin, președintele Rusiei. Nu vă încurajăm să credeți ceea ce Putin spune în acest interviu, dar vă recomandăm să îl priviti și ulterior, ca un cetățean liber, cu drepturi și nu ca un sclav, să decideți pentru voi", a transmis Tucker Carlson pe Instagram, marți, în ziua interviului.

Citește și: Mesajul primit de Vladimir Putin de la președintele Chinei, motiv de îngrijorare pentru NATO

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a declarat că Vladimir Putin a fost de acord cu interviul lui Carlson, pentru că fostul prezentator Fox News a avut o abordare diferită în ceea ce privește conflictul din Ucraina.

Când vine vorba de ţările din Occidentul colectiv, marile reţele media, canalele de televiziune, marile ziare nu se pot lăuda în niciun caz că încearcă măcar să pară cel puţin imparţiale în ceea ce priveşte relatarea faptelor”, a declarat Peskov în cadrul briefingului de presă obişnuit, potrivit News.ro.

Deși jurnalistul american declară că este singurul care a vrut să vorbească cu Vladimir Putin, Kremlinul a ținut să contrazică afirmația și susține că președintele rus primește dese cereri de interviuri din partea presei occidentale.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si