Președintele rus Vladimir Putin a fost întrebat în cadrul unei conferințe de presă care a urmat summitului BRICS cu privire la imaginile care arată trupe militare nord-coreene în Rusia.

Citește și: VIDEO Primele imagini cu soldații din Coreea de Nord pe frontul din Ucraina

Vladimir Putin a ocolit un răspuns direct despre informațiile conform cărora Coreea de Nord a trimis soldați în Rusia.

Liderul de la Kremlin a insistat că depinde doar de Moscova cum să își pună în aplicare clauza de apărare reciprocă cu Phenianul.

Vladimir Putin: "E un lucru serios". Ce prevede articolul 4 din tratatul cu Coreea de Nord

Cu privire la imaginile video invocate, președintele rus spune că "astfel de imagini sunt un lucru serios, iar dacă există, înseamnă că reflectă ceva”.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: O româncă de 14 ani a fost desemnată cea mai frumoasă fată din Marea Britanie- antena3.ro

Citeste si: Explozibilul care l-a ucis pe Ioan Crișan era militar. Frizerul care ar confecționat detonatorul a dat informații prețioase- wowbiz.ro

În același timp, el a spus că cooperarea dintre Rusia și RPDC este o chestiune internă între cele două țări.

"Astăzi a fost ratificat tratatul nostru privind parteneriatul strategic. Există articolul 4. Nu ne-am îndoit niciodată că conducerea nord-coreeană ia în serios acordurile noastre. Ce și cum vom face în cadrul acestui articol este treaba noastră. Trebuie să negociem mai întâi”, a spus președintele rus.

Articolul 4 din tratat prevede că "dacă una dintre părți se află în stare de război din cauza unui atac armat al unuia sau mai multor state, cealaltă parte îi va furniza imediat asistență militară cu toate mijloacele disponibile în conformitate cu art. 51 din Carta ONU și legile din Coreea de Nord și Federația Rusă”.

Primele unități militare din Coreea de Nord, antrenate în Rusia, au fost desfășurate pentru războiul împotriva Ucrainei în regiunea Kursk, au transmis joi serviciile secrete de la Kiev.

Statele Unite au confirmat miercuri că aproximativ 3.000 de nord-coreeni se antrenează în locurile militare rusești, mai scrie publicația The Hill.

Dar postarea Telegram făcută de Ministerul Apărării al Ucrainei estimează că un total de 12.000 de soldați nord-coreeni au fost transferați în Rusia, inclusiv 500 de ofițeri și trei generali.

"Soldații trimiși de Phenian sunt echipați cu muniție, lenjerie de pat, haine și încălțăminte de iarnă, precum și cu obiecte de igienă personală”, se arată în postare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si