Preşedintele rus Vladimir Putin s-a adresat, prin videoconferință liderilor asiatici de la summit-ul Organizaţiei de Securitate de la Shanghai (OCS), for din care fac parte, printre alte ţări, China şi India. 

''Poporul rus este mai consolidat ca oricând'', a spus Putin în cadrul summitului. 

Citește și: Cecenii atacă rușii. O jurnalistă rusă și un avocat au fost atacați de ceceni în timp ce urmăreau desfășurarea unui caz

''Cercurile politice şi întreaga societate din Rusia şi-au demonstrat în mod clar unitatea şi sentimentul de responsabilitate pentru soarta patriei atunci când au răspuns ca un front unit împotriva unei tentative de revoltă armată'', a adăugat liderul rus.

Citește și: VIDEO. Desenul lui Vladimir Putin care i-a făcut pe psihologi să dea un verdict îngrijorător

A fost prima intervenţie publică internaţională a liderului de la Kremlin după revolta mercenarilor Wagner, din luna iunie, relatează presa internațională.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

putin summit-ul Organizaţiei de Securitate de la Shanghai

Summit-ul Organizaţiei de Securitate de la Shanghai

[Sursa foto: Kremlin.ru]

Vladimir Putin, convins de victorie în Ucraina

Într-un mesaj separat, preşedintele Rusiei s-a declarat convins de victoria Moscovei în războiul împotriva Ucrainei.

Citește și: VIDEO- Atac cu drone asupra Moscovei. Aeroportul Vnukovo a fost închis, iar avioanele redirecționate

"Nu există nicio îndoială", a declarat el marţi, la o întâlnire cu absolvenţi ai unei universităţi de administraţie publică, potrivit agenţiei oficiale de presă ruse TASS.

Putin, mesaj la summit-ul Organizaţiei de Securitate de la Shanghai  

Putin, mesaj la summit-ul Organizaţiei de Securitate de la Shanghai  

[Sursa foto: Kremlin.ru]

După mai bine de 16 luni de război, Rusia încă ocupă suprafeţe mari din Ucraina, dar este departe de a atinge obiectivele de război. 

"De mult timp, forțele externe au implementat un proiect în apropierea granițelor noastre pentru a crea din vecinul nostru, Ucraina, un stat ostil de facto, o „anti-Rusie”. Ei au introdus arme în el timp de opt ani, au tolerat agresiunea împotriva populației pașnice din Donbass și s-au dedat în toate modurile să planteze ideologia neo-nazistă", a declarat marți Putin potrivit Kremlin.ru.

Rusia, în opoziție clară cu Occidentul

În discursul ținut în fața liderilor din Asia, Vladimir Putin a afirmat că Rusia se va opune sancţiunilor şi ''provocărilor'' occidentale.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

El a adăugat că Moscova intenţionează să îşi extindă relaţiile cu celelalte ţări din OCS.

Discursul lui Vladimir Putin şi accentul pus pe unitatea Rusiei sunt menite să arate cât de dornic este liderul rus să înlăture orice dubiu legat de autoritatea sa la nivel mondial după revolta condusă de liderul grupării paramilitare Wagner, Evgheni Prigojin, în luna iunie.

Pe 24 iunie, luptătorii Wagner au preluat controlul asupra oraşului Rostov-pe-Don şi s-au îndreptat spre Moscova, în cea mai gravă provocare pentru Vladimir Putin de la obţinerea puterii în Rusia în 1999.

Revolta a fost dezamorsată printr-un acord mediat de preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si