Mai exact, Partidul Liberal Democrat (LDPR), partid de orientare naționalistă, a propus înlocuirea termenului "președinte" cu "pravitel", care în traducere înseamnă "conducător", deoarece, membrii partidului sunt de părere că, termenul nu a prins încă rădăcini în Rusia, a informat RIA Novosti în cursul zilei de duminică.

Citeste si: Rușii au oprit livrările de gaz către Europa începând de luni. Cât vor dura lucrările de mentenanță la conducta Nordstream 1

Membrii LDPR sunt de părere că termenul "președinte" "i-a făcut întotdeauna de rușine". Partidul a precizat în propunerea sa că termenul a fost folosit pentru prima dată la sfârșitul secolului al XVIII-lea în SUA și "mult mai târziu s-a răspândit în întreaga lume".

Termenul de "președinte" nu este înrădăcinat în Rusia, declară naționaliștii

"În țara noastră, după standardele istorice, acesta este în general un cuvânt nou și, până când prinde rădăcini complet, îl putem înlocui fără probleme. De exemplu, cu sintagma șef de stat sau cuvântul conducător. Ambele sunt mai mult de înțeles pentru urechea rusă", au menționat membrii partidului naționalist.

Această propunere a fost anunțată la aproape cinci luni de la începutul războiului din Ucraina, care a deputat la ordinul dat de președintele Vladimir Putin și care a făcut până avum zeci de mii de victime.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citeste si: Vladimir Putin va deveni tată. Alina Kabaeva îi va dărui o fetiță

Vladimir Jirinovski, liderul naționalist al LDPR care s-a stins din viață în luna aprilie a acestui an, a solicitat în repetate rânduri încoluirea termenului "președinte" cu "conducător suprem", pentru a distanța titulatura de cea de proveniență străină. În anul 2020, Duma de Stat din Rusia, camera inferioară a Parlamentului, a respins inițiativa.

Conform publicației  Newsweek, Kremlinul a transmis atunci că Vladimir Putin nu are nicio opinie referitor la acest subiect.

"Există... unele propuneri foarte curioase printre cele înaintate. De exemplu, ei (n.r. LDPR) au propus redenumirea funcției de șef al statului în lider suprem", a afirmat la vremea respectivă Pavel Krașeninnikov, co-președintele unei comisii guvernamentale care analizează aspecte de ordin constituțional.

"Totul e la nivel de discuție", a declarat atunci și Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus. Jurnaliștii de la Newsweek au cerut un punct de vedere oficial de la Ministerul Rus de Externe.

Citeste si: Vladimir Putin, un nou atac la adresa Occidentului. "Au pierdut deja războiul cu noi"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si