Președintele lituanian Gitanas Nauseda a avertizat că Putin ”nu se va opri în Ucraina”. El a mai subliniat și că lumea are obligația de a-i ajuta pe ucraineni prin diferite mijloace pentru a evita un al treilea război mondial.

Citeste si: Uniunea Europeană pregătește noi sancțiuni împotriva Rusiei

Blinken spune că se teme ca armata rusă să nu înainteze

"Descurajarea nu mai este suficientă și avem nevoie de apărare avansată aici, pentru că altfel va fi prea târziu, iar  Putin nu se va opri în Ucraina dacă nu va fi oprit", a precizat Nauseda.

Blinken și-a petrecut weekendul în Polonia și Moldova, înainte de a ajunge în Lituania, Letonia și Estonia. Acesta se teme că agresiunea rusă ar putea înainta.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Canada va relua activitatea de poliție aeriană în România

”Nimeni nu ar trebui să se îndoiască de disponibilitatea noastră, nimeni nu ar trebui să se îndoiască de hotărârea noastră. Angajamentul SUA față de garanția NATO de apărare reciprocă între statele membre, conform articolului 5, este sacru”, a spus Blinken.

Țările NATO și-au intensificat prezența în națiunile baltice și mai multe trupe sunt pe drum, anunță factorii de decizie politică.

Mii de ucraineni fug din țară de teama războiului

Ucrainenii fug oriunde văd cu ochii de teama bombardamentelor, iar numărul lor crește pe măsură ce armata rusă le înconjoară și atacă orașele. În gările din Kiev, Harkov sau Zaporojie, unde au fost uciși chiar și civili în ultimele zile, peroanele gărilor sunt arhipline.

Citeste si: Delegația din Ucraina a ajuns în Belarus pentru negocierile cu Rusia. Consilierul lui Zelenski: "Aceștia sunt barbarii secolului XXI"

Oamenii fug disperați din orașele bombardate de ruși, mai ales după ce armata rusă a atacat, ieri, chiar și civilii care încercau să își caute adăpost în Kiev. Aceștia veneau din Irpin, unde au avut loc bombardamente care au ucis opt oameni nevinovați.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si