Președintele Xi Jinping din China, Narendra Modi din India și alți lideri mondiali au sosit marți în orașul rus Kazan pentru un summit al blocului BRICS al economiilor în curs de dezvoltare, pe care Kremlinul speră să îl transforme într-un punct de cotitură pentru sfidarea ordinii liberale occidentale.

Citește și: VIDEO "Diaspora a demonstrat că rămâne conectată la țară" Maia Sandu, prima reacție după rezultatul alegerilor din Republica Moldova

Rusia a invitat zeci de lideri mondiali, împreună cu șeful ONU Guterres, la summitul BRICS+ pentru a arăta că Moscova nu este izolată pe scena globală din cauza războiului său din Ucraina, notează DW.com.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Scenariul NATO pentru război cu Rusia în 2027. Care ar fi primele țări invadate de ruși- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

Un summit de trei zile al grupului BRICS recent extins a început marți, guvernul președintelui rus Vladimir Putin invitând peste 25 de lideri mondiali în orașul Kazan, din sud-vestul Rusiei.

Summit-ul este primul de la extinderea grupării BRICS în 2023 și este, de asemenea, o șansă pentru Kremlin de a contracara izolarea politică a Rusiei, pe fondul invaziei sale asupra Ucrainei.

Președintele Xi Jinping din China, Narendra Modi din India, alături de Vladimir Putin 

Președintele Xi Jinping din China, Narendra Modi din India, alături de Vladimir Putin 

"Cel mai mare eveniment de politică externă organizat vreodată de Rusia” 

Consilierul pentru afaceri externe al Kremlinului, Yuri Ushakov, a declarat summitul drept "cel mai mare eveniment de politică externă organizat vreodată” de Rusia, la care au participat 36 de țări și peste 20 dintre ele reprezentate de șefi de stat.

Principalii parteneri internaționali ai Rusiei, precum liderul chinez Xi Jinping, prim-ministrul indian Narendra Modi și președintele turc Recep Tayyip Erdogan se alătură summitului, aceasta fiind cea mai mare întâlnire internațională găzduită de Putin de când acesta a lansat o invazie la scară largă a

Ucrainei în februarie 2022.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si