Close sidebar
Close sidebar

Vladimir Putin, planuri pentru o nouă ordine mondială. Rusia găzduiește un mega-summit al țărilor BRICS+

Liderii din China, India și Turcia sunt așteptați să ia parte în Rusia la cel mai mare summit internațional găzduit de Vladimir Putin de la invazia Ucrainei, în urmă cu doi ani. Evenimentul de trei zile începe marți, 22 octombrie, și ar putea aduce noi planuri ale statelor BRICS pentru o nouă ordine mondială. 

Sorin Negru,

Vladimir Putin, planuri pentru o nouă ordine mondială.

[Sursa foto: Kremlin.ru]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Președintele Xi Jinping din China, Narendra Modi din India și alți lideri mondiali au sosit marți în orașul rus Kazan pentru un summit al blocului BRICS al economiilor în curs de dezvoltare, pe care Kremlinul speră să îl transforme într-un punct de cotitură pentru sfidarea ordinii liberale occidentale.

Citește și: VIDEO "Diaspora a demonstrat că rămâne conectată la țară" Maia Sandu, prima reacție după rezultatul alegerilor din Republica Moldova

Rusia a invitat zeci de lideri mondiali, împreună cu șeful ONU Guterres, la summitul BRICS+ pentru a arăta că Moscova nu este izolată pe scena globală din cauza războiului său din Ucraina, notează DW.com.

UPDATE. Președintele Chinei laudă prietenia "de neclintit" cu Rusia 

Preşedintele Chinei, Xi Jinping, a apărat marţi prietenia "de neclintit" cu Rusia, în pofida situaţiei internaţionale agitate, la întâlnirea cu omologul său rus Vladimir Putin, în cadrul summitului grupului BRICS.

"Situaţia internaţională trece prin schimbări şi turbulenţe importante, dar asta nu poate diminua convingerea mea în alegerea strategică neclintită a celor două ţări", a declarat Xi Jinping la începutul summitului din Kazan.

Preşedintele chinez a subliniat că, în pofida transformărilor tectonice fără precedent în ultimele secole, prietenia profundă dintre chinezi şi ruşi şi simţul datoriei lor ca mari puteri rămân "inalterabile".

Citeste si: Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Liam Payne! Ce s-a întâmplat înainte cu doar câteva zile ca artistul să-și piardă viața- kanald.ro

Citeste si: România, lovită de lapoviță și ninsoare! Meteorologii au emis un avertisment de ultimă oră- wowbiz.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat într-o țară din Europa după ce s-a aflat de cazul americanului care s-a trezit în timp ce medicii îi scoteau inima- antena3.ro

"Noua ordine mondială, multipolară"

Preşedintele chinez a subliniat, de asemenea, că BRICS este una din cele mai importante platforme de promovare a unei noi ordini mondiale multipolare.

Xi Jinping a evidențiat importanţa mare pe care o va avea summitul, în condiţiile în care este primul după aderarea Egiptului, Iranului, Emiratelor Arabe Unite şi Etiopiei.

"Am luat calea cea corectă pentru a construi relaţii între marile puteri pe principiile nealinierii, neconfruntării şi de a nu fi îndreptaţi împotriva ţărilor terţe", a spus Xi Jinping.

Un summit de trei zile al grupului BRICS recent extins a început marți, guvernul președintelui rus Vladimir Putin invitând peste 25 de lideri mondiali în orașul Kazan, din sud-vestul Rusiei.

Citeste si: Oana Roman clarifică situația pensiei alimentare. Cum a obținut vedeta TV banii de la fostul soț. “Am apelat la un executor judecătoresc”- kfetele.ro

Citeste si: Gestul emoționant făcut de Cristina Săvulescu, la doar câteva ore de la înmormântarea soacrei ei, Delia Budeanu- radioimpuls.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat într-o țară din Europa după ce s-a aflat de cazul americanului care s-a trezit în timp ce medicii îi scoteau inima- antena3.ro

Summit-ul este primul de la extinderea grupării BRICS în 2023 și este, de asemenea, o șansă pentru Kremlin de a contracara izolarea politică a Rusiei, pe fondul invaziei sale asupra Ucrainei.

Președintele Xi Jinping din China, Narendra Modi din India, alături de Vladimir Putin 

"Cel mai mare eveniment de politică externă organizat vreodată de Rusia” 

Consilierul pentru afaceri externe al Kremlinului, Yuri Ushakov, a declarat summitul drept "cel mai mare eveniment de politică externă organizat vreodată” de Rusia, la care au participat 36 de țări și peste 20 dintre ele reprezentate de șefi de stat.

Principalii parteneri internaționali ai Rusiei, precum liderul chinez Xi Jinping, prim-ministrul indian Narendra Modi și președintele turc Recep Tayyip Erdogan se alătură summitului, aceasta fiind cea mai mare întâlnire internațională găzduită de Putin de când acesta a lansat o invazie la scară largă a Ucrainei în februarie 2022.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI