Vladimir Putin a convocat de urgență Consiliul de Securitate al Rusiei după ce a acuzat Ucraina de "provocare pe scară largă”, prin asaltul de la granița dintre cele două țări.

Citește și: VIDEO Schimb istoric de prizonieri între Rusia și Occident. Este cel mai mare de acest fel de la încheierea Războiului Rece

Ucraina nu a comentat afirmațiile Rusiei, dar dacă informația va fi confirmată, ar fi printre cele mai mari incursiuni ale armatei Ucrainei în Rusia de la începutul războiului, potrivit Sky News.

Putin, enervat de contraatacul-surpriză al Ucrainei din Kursk

Președintele Vladimir Putin a acuzat Ucraina că a lansat „o altă provocare majoră”, după ce oficialii apărării de la Moscova l-au informat că trupele ucrainene au trecut marți în regiunea Kursk a Rusiei.

Regimul de la Moscova susține că trupele ucrainene, sprijinite de 11 tancuri și peste 20 de vehicule blindate de luptă, au trecut granița în apropierea orașului Sudzha, la 10 km de linia frontului.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu și Victor Slav, întâlnire de gradul zero la școala Sofiei, după declarațiile dure pe care blonda le-a făcut despre tatăl fetiței sale! Ce s-a întâmplat în curtea școlii spune totul despre relația lor- wowbiz.ro

Citeste si: O fată de 17 ani a sunat disperată la 112, apoi apelul s-a închis. Ce au aflat polițiștii, după ce au găsit-o într-o casă răvășită- antena3.ro

În declarațiile televizate difuzate miercuri după-amiază, șeful Statului Major al Rusiei, Valery Gerasimov, i-a spus președintelui Putin că „avansul” în regiunea Kursk a fost oprit, forțele ruse „continuând să distrugă adversarul în zonele adiacente de lângă frontiera ruso-ucraineană”.

Gerasimov a mai spus că până la 1.000 de militari ucraineni au intrat în regiune cu scopul de a prelua zona din jurul orașului Sudza și că forțele ruse au ucis deja 100 de oameni și au rănit alți 215.

Mii de localnici și-au părăsit casele din regiune, au spus oficialii ruși. 

Vorbind înaintea reuniunii Consiliului de Securitate de la Moscova, Putin a acuzat forțele ucrainene că „trag fără discernământ” în clădirile și locuințele civile.

Ucraina, avans semnificativ în teritoriul Rusiei

Guvernatorul regiunii Kursk, Aleksei Smirnov, a afirmat că s-au înregistrat victime şi le-a cerut localnicilor să doneze sânge.

Smirnov a adăugat că un atac ucrainean cu dronă a lovit o ambulanţă în afara oraşului Sudzha, omorând şoferul şi pe un paramedic.

Anterior, Ministerul Apărării rus a confirmat că în regiunea Kursk confruntările armate continuau, la o zi după ce anunţase că forţele ruse au respins o ofensivă ucraineană.

 


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si