Preşedintele rus Vladimir Putin se va deplasa în cursul acestei săptămâni în Tadjikistan şi în Turkmenistan, două foste republici sovietice din Asia Centrală, a transmis duminică televiziunea rusă de stat, citată de Reuters.

Citeste si: Mesajul lui Zelenski după atacul Rusiei asupra capitalei Kiev. “Vă vom pedepsi pe toţi"

Potrivit postului Al Jazeera, corespondentul la Kremlin al televiziunii de stat Rossiya 1, Pavel Zarubin, a dezvăluit că Vladimir Putin se va întâlni și cu președintele indonezian Joko Widodo, la Moscova. 

Ultima vizită a lui Vladimir Putin, la Beijing, în februarie

În capitala Tadjikistanului, Dușanbe, Putin se va întâlni cu președintele Imomali Rakhmon, un apropiat al Rusiei și cel mai longeviv conducător al unui fost stat sovietic.

La Așgabat, capitala din Turkmenistan, Vladimir Putin va participa la un summit al națiunilor caspice, alături de liderii din Azerbaidjan, Kazahstan, Iran și Turkmenistan, a mai spus Zarubin.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Citeste si: "Criza de la Kaliningrad", discutată la Bruxelles. Cum răspunde Lituania la ultimatumul lui Putin

Ultima călătorie cunoscută a lui Putin în afara Rusiei a fost o vizită la Beijing la începutul lunii februarie, unde el și președintele chinez Xi Jinping au dezvăluit un tratat de prietenie „fără limite” cu câteva ore înainte ca ambii să participe la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă.

vladimir putin tadjikistan

Vladimir Putin, întâlnire cu cel mai longeviv conducător al unui fost stat sovietic.

[Sursa foto: Twitter]

Invazia Rusiei din 24 februarie a ucis mii de oameni, a strămutat alte milioane și a dus la sancțiuni financiare severe din partea Occidentului, despre care Putin spune că sunt un motiv pentru a construi legături comerciale mai puternice cu alte puteri precum China, India

și Iran.

Ce au stabilit Vladimir Putin și Lukașenko

În cursul zilei de sâmbărtă, Vladimir Putin s-a întâlnit cu liderul belarus, Aleksandr Lukaşenko, la Sankt-Petersburg.

Lukaşenko a spus că blocarea tranzitului anumitor mărfuri către Kaliningrad "este egală cu o declaraţie de război" şi că speră într-un răspuns dur şi 'în oglindă' din partea Rusiei la aceste "acţiuni ostile" ale Lituaniei, conform Ukrainska Pravda.

Putin l-a asigurat pe Lukaşenko că Rusia va furniza arme adecvate armatei belaruse pentru a consolida apărarea aşa-zisei 'Uniuni statale' pe fondul acţiunilor agresive ale Occidentului.

Rusia încearcă să atragă Belarus în războiul său împotriva Ucrainei prin provocări vizând infrastructuri şi populaţia civilă, în special, în oraşul belarus Mozîr, relatează media ucrainene. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si