Președintele Finlandei, Sauli Niinisto, interlocutor frecvent al lui Vladimir Putin, a discutat din nou vineri cu liderul de la Kremlin, în cadrul eforturilor europene de a menţine deschis canalul diplomatic.

Citeste si: Armata rusă a distrus un turn de televiziune din vestul Ucrainei. Rusia avertizează: atacăm toate fabricile de armament

"Putin are lista sa, o ştie toată lumea", a afirmat preşedintele Finlandei, conform unui extras din interviul difuzat de CNN International

"Însă pare că schimbarea guvernului din Ucraina nu mai este pe listă", a afirmat el.

Vladimir Putin, mesaj către președintele Finlandei: "Nu am cerut niciodată asta"

Întrebat despre planurile lui Putin de a instala la Kiev un regim vasal faţă de Moscova, preşedintele finlandez a făcut referire la discuţia sa de vineri cu preşedintele rus.

Citeste si: Președintele Turciei și cancelarul Germaniei, apel comun la încetarea focului în Ucraina

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

"El a fost foarte clar când l-am întrebat dacă a renunţat la această cerinţă: 'Nu am cerut niciodată asta'", a relatat Niinisto.

Vladimir Putin a vorbit frecvent în ultimele săptămâni cu președintele Finlandei

[Sursa foto: Twitter]

Care sunt obiectivele reale ale lui Putin

Obiectivele reale ale lui Putin în acest război rămân una din marile necunoscute ale discuţiilor diplomatice.

Alături de preşedintele francez Emmanuel Macron şi de cancelarul german Olaf Scholz, preşedintele finlandez a fost unul dintre puţinii interlocutori europeni ai lui Putin în ultimele zile, potrivit Agerpres.

Finlanda, care se învecinează cu Rusia, are în mod tradiţional un rol de intermediar între Occident şi Moscova.

Vineri, Niinisto a discutat de asemenea şi cu Volodimir Zelenski.

Schimbare de plan în cazul lui Putin sau perdea de fum?

Încă de la începutul războiului din Ucraina, Vladimir Putin a acuzat ''abuzurile şi genocidul regimului de la Kiev'' faţă de rusofonii din estul separatist al Ucrainei şi ignorarea de către Occident a cererilor Moscovei privind crearea unei noi arhitecturi de securitate în Europa. 

Citeste si: Avertisment de la Kremlin: Rusia ar putea lansa un asalt asupra marilor centre urbane din Ucraina

Și ulterior liderul de la Kremlin i-a acuzat pe ''neonaziştii'' ucraineni că folosesc populaţia ca scuturi umane în faţa ofensivei Rusiei. El continuă să susțină că forţele ucrainene împiedică civilii să utilizeze coridoarele umanitare create de armata rusă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si