Deși au existat numeroase rapoarte privind presiunile aplicate asupra votanților și alte neregului, 71% dintre alegătorii ruși au votat pentru schimbarea Constituției, potrivit oficialilor electorali, citați de AP.

Pentru prima dată în Rusia, urnele au fost deschise timp de o săptămână pentru a spori participarea, fără a crește numărul persoanelor din secțiile de votare, pentru a împiedica răspândirea coronaviruusului- dispoziție pe care criticii Kremlinului au denunțat-o ca un instrument suplimentar pentru manipularea rezultatului.

Pe cea mai estică peninsulă a Rusiei, ce se află cu nouă ore înaintea Moscovei, oficialii au anunțat rapid rezultatele preliminare care arată că 80% dintre alegători au susținut modificările, iar în alte părți ale Orientului îndepărtat aceștia au declarat că modificările au fost aprobate de peste 70% dintre alegători.

Cifrele oficiale, sub semnul întrebării

Criticii Kremlinului și observatorii electorali independenți au pus sub semnul întrebării cifrele oficiale.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Concedieri masive în mai multe firme din țară după retragerea companiilor străine. „Plec unde manopera e mai ieftină”- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Putin cere ajutorul Turciei și Iranului. Ce vrea să facă în Siria

„Ne uităm la regiunile învecinate, iar anomaniile sunt evidente- există regiuni în care participarea este artificială, există regiuni în care prezenșa este mai mult sau mai puțin reală”, a declarat pentru Associated Press co-președintele grupului independent de monitorizare al alegerilor.

Putin, președinte pe viață

Vladimir Putin, în vârstă de 67 de ani, care este la putere de mai bine de două decenii- mai mult decât ori caer alt lider de la Kremlin de la Stalin- a spus că nu a hotărât dacă va candida la alegerile prezidențiale din 2024. El a susținut că resetarea termenului era decesară pentru a-și păstra locotenenții care s-au concentrat pe munca lor în loc să caute alți succesori.

Citeste si: Defilare militară şi patriotism înaintea referendumului lui Putin

Chiar dacă aprobarea parlamentului rus era suficientă pentru a trece legea, președintele rus a adus planul constituțional în fața alegătorilor pentru a arăta sprijinul larg de care se bucură.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si