Agenţia rusă de presă RIA a precizat că este pentru prima dată în ultimii ani când Putin a marcat Crăciunul la Moscova, şi nu în ​​regiunea din jurul capitalei.

Citește și: VIDEO- Rușii cer pedeapsa comandanților militari pe care îi învinovățesc de moartea a celor 63 de recruţi mobilizaţi recent

Televiziunea de stat a transmis două videoclipuri în direct cu Putin în interiorul Catedralei Buna Vestire, în timp ce preoţii ortodocşi ţineau slujba de la miezul nopţii, cunoscută sub numele de Sfânta Liturghie.

Mulţi creştini ortodocşi sărbătoresc Crăciunul pe rit vechi, la 6-7 ianuarie.

Cum a petrecut Putin Crăciunul

Putin, purtând un sacou albastru şi un pulover alb cu guler înalt, a fost singurul credincios participant, apărând de mai multe ori închinându-se. Reportajul televizat a fost întrerupt pentru a transmite slujba de la Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Citește și: Zelenski: Anul 2023 va fi anul victoriei în războiul împotriva Rusiei

Putin, care a sărbătorit Paştele anul trecut în catedrală împreună cu mii de oameni, a participat singur şi la slujba de Crăciun anul trecut în reşedinţa sa oficială Novo-Ogaryovo din afara Moscovei.

În 2021, a participat la o liturghie publică la Novgorod.

Biserica Ortodoxă Rusă sprijină războiul din Ucraina.

Patriarhul Kirill al Moscovei a cerut, joi, ambelor părţi să respecte un armistiţiu de Crăciun de 36 de ore pe care l-a anunţat Putin.

Citește și: Războiul continuă în Ucraina: 54 de rachete lansate de Rusia au fost doborâte de armata ucraineană

La o slujbă oficiată vineri pentru marcarea Sfintei Liturghii, Kirill a criticat Ucraina pentru că a închis o filială a Bisericii Ortodoxe cu legături de lungă durată cu Moscova.

Serviciul de securitate al Ucrainei a atacat proprietățile deținute de biserică şi luna trecută a acuzat un cleric de rang înalt că se implică în activități anti-ucrainene prin sprijinirea politicilor ruse.

Citește și: LIVE UPDATE Ziua 317 de război în Ucraina. Ucraina respinge propunerea Rusiei de încetare a focului. Zelenski: "Vor să folosească Crăciunul ca acoperire"

„Să ne rugăm pentru fraţii şi surorile noastre şi să credem că într-o zi aceste ispite diabolice se vor retrage”, a spus Kirill, batjocorind ceea ce el a numit „încercările patetice” ale Kievului de a distruge biserica din Ucraina.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si