Liderul de la Kremlin a decretat luni că efectivele armatei ruse vor trebui să ajungă la 1,5 milioane de soldaţi până la 1 decembrie, cu 180.000 mai mulţi decât în prezent.

Citește și: Rusia și-ar putea uni forțele cu China. Anunțul momentului vine de la Moscova, la o zi după atacul Ucrainei asupra capitalei ruse

Este a treia decizie de acest fel luată de liderul de la Kremlin de când a început războiul în Ucraina, relatează presa internațională.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Descoperirea făcută de un bărbat din Satu Mare după ce bancomatul i-a refuzat banii pe care încerca să îi depună- wowbiz.ro

Cu noua mutare făcută de Putin, Rusia depășește două puteri militare- SUA și India- după numărul sodaților activi și urcă pe locul doi în topul armatelor lumii, după China.

Cele mai mari armate din lume

  1. China- 2,035 mil. soldați
  2. Rusia- 1,5 mil. 
  3. India- 1,475 mil.
  4. SUA- 1,328 mil.
  5. Coreea de Nord- 1,280 mil.

Personalul armatei ruse va ajunge la 2,38 milioane de persoane, inclusiv personalul administrativ, potrivit aceluiaşi decret.

Putin, care a lansat campania militară împotriva Ucrainei în februarie 2022, a dispus de asemenea guvernului să aloce fondurile necesare creşterii efectivelor armatei ruse.

Câți soldați ruși au murit pe frontul din Ucraina

Presa independentă din Rusia estimează că aproximativ 75.000 de soldați ruși și-ar fi pierdut viața de la începutul invaziei până în decembrie 2023.

Estimările Ucrainei sunt mult mai crude: peste 500 de mii de ruși ar fi murit în războiul lui Putin, început pe 24 februarie 2022.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si