Președintele Rusiei, Vladimir Putin, spune că ar putea încerca să pună mâna pe mai multe teritorii ucrainene lângă granița rusă pentru a preveni mai multe lovituri din partea adversarilor săi.

Citește și: Armata lui Putin a lovit cu rachete de croazieră orașul natal al lui Zelenski. "O baie de sânge"

Președintele Putin a sugerat că le-ar putea ordona forțelor sale să încerce să pună mâna pe mai multe terenuri în Ucraina pentru a proteja teritoriul rusesc învecinat.

Citește și: Crește riscul unui război nuclear. Aliatul lui Putin: "Nu vom ezita să folosim armele nucleare"

El a afirmat că forțele ucrainene au suferit pierderi „catastrofale” într-o nouă contraofensivă declanșată de liderii de la Kiev.

Vladimir Putin nu exclude o nouă mobilizare de trupe

În unele dintre cele mai detaliate remarci ale sale despre războiul din ultimele luni, liderul rus a mai spus că nu are în vedere o nouă mobilizare, așa cum s-au temut mulți ruși, dar nici nu a exclus acest lucru, potrivit ABC News .

Citește și: VIDEO- Primele patru orașe recucerite de Ucraina de la Rusia în contraofensiva care-l sperie pe Putin- HARTA

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Putin a reiterat afirmația Rusiei că Ucraina a fost responsabilă pentru aruncarea în aer a unui baraj al râului Nipro, care a provocat inundații vaste de ambele părți ale frontului săptămâna trecută în sudul țării.

Comentariile lui Putin la o întâlnire deschisă cu jurnaliştii militari şi bloggerii au evitat afirmaţiile Kievului conform cărora trupele ucrainene au capturat câteva sate în primele etape ale contraofensivei.

Citește și: Armata lui Putin a lovit cu rachete de croazieră orașul natal al lui Zelenski. "O baie de sânge"

Întâlnirea, care a durat mai bine de două ore, a avut loc după ce loviturile cu rachete rusești în centrul Ucrainei au ucis cel puțin 11 persoane peste noapte în orașul natal al lui Zelenski.

Un nou atac, miercuri dimineață, a ucis cel puțin trei oameni în Odessa.

Putin a amenințat că va lua noi teritorii din Ucraina

Putin a amenințat că va lua noi teritorii din Ucraina

[Sursa foto: Twitter]

Rusia vrea noi teritorii în Ucraina

Putin a spus că contraofensiva Ucrainei nu a avut succes. El a afirmat că Ucraina a pierdut 160 de tancuri și peste 360 de alte vehicule blindate, în timp ce Rusia ar fi pierdut 54 de tancuri de când a început noul asalt. Aceste afirmații nu au putut fi verificate imediat. 

Referindu-se la presupusele incursiuni ucrainene în Rusia și bombardarea regiunilor de graniță, Putin a spus că se gândește dacă „să creeze pe teritoriul ucrainean un fel de zonă tampon la o asemenea distanță de la care să fie imposibil să ne atace teritoriul”.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

În comentariile difuzate la televiziunea de stat rusă, Putin a spus că se confruntă cu o întrebare la care numai el putea răspunde- ar trebui Rusia să încerce să ia Kievul din nou?

De asemenea, Putin a amenințat din nou că va retrage Rusia din acordul cu cereale la Marea Neagră, menit să atenueze o criză alimentară globală agravată de invazia rusă. „Ne gândim să ieșim din acest acord cu cereale acum”, a spus Putin la întâlnire.

„Din păcate, am fost încă o dată înșelați – nu s-a făcut nimic în ceea ce privește liberalizarea aprovizionării cu cereale pe piețele externe”, a explicat liderul de la Kremlin.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si