Liderul rus Vladimir Putin este pregătit să își facă propriile Jocuri Olimpice. Decizia vine după ce sportivii ruși nu au fost invitați să participe la Jocurile Olimpice din acest an.

Putin a sugerat crearea unei „structuri alternative” la Comitetuul Internațional Olimpic (CIO). Organizația nu a invitat până în acest moment Rusia la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris.

Citește și: Forțele armate ucrainene au doborât două elicoptere rusești de atac, Ka-52 Alligator. Costul unui aparat ajunge la 16 milioane de dolari

Putin vrea să își facă propriile Jocuri Olimpice

„Din păcate, ca urmare a politizării structurilor sportive internaţionale şi a creşterii comercializării mişcării olimpice, vedem o degradare clară. Acest lucru va implica inevitabil crearea de structuri alternative în sportul internaţional”, a spus Putin miercuri în cadrul unei şedinţe cu miniştrii săi, potrivit EFE, scrie Agerpres.

Vladimir Putin vrea să își facă propria olimpiadă sportivă, după ce rușii au fost excluși de la Jocurile Olimpice. Ce trebuie să știi despre „Jocurile Mondiale ale Prieteniei” organizate de Putin

Jocurile Olimpice de la Paris 2024

[Sursa foto: Michel Euler/AP]

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Putin a mai propus ca la aceste competiții să fie plătite sume asemănătoare cu cele de la Jocurile Olimpice.

Ce țări ar putea fi invitate la Jocurile Olimpice ale lui Putin?

Recent s-a discutat despre „Jocurile Mondiale ale Prieteniei” care vor avea loc în perioada 15- 29 septembrie 2024 la Moscova și Ekaterinburg.

Moscova și-a arătat deschiderea către a organiza anul viitor Jocurile BRICS la care ar urma să ia parte Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud.

S-a gândit să organizeze și Jocurile Organizației de Cooperare de la Shanghai la care ar urma să participe țări precum China, India, Pakistan și republici din Asia Centrală.

Citește și: VIDEO- Mai multe silozuri de grâne și depozite au fost avariate în urma atacurilor rusești asupra unui port ucrainean de la Dunăre

Kremlinul nu este de acord cu decizia CIO de a nu-i invita pe sportivii ruși și belaruși la Jocurile Olimpice de la Paris.

„Nu considerăm că este corect. Suntem categoric împotriva politizării sportului”, a declarat purtătorul de cuvânt a Preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si