Curtea Supremă a aprobat sentinţa pe care o instanţă din Barcelona a pronunțat-o împotriva lui Kanghua Ren, cunoscut de utilizatorii de pe YouTube sub numele de ReSet.

Citeste si: Un român, hotelier în Italia, avea conaționali la muncă „la negru”. Unii dintre ei beneficiau și de salariu și de venitul de cetățenie

Vloggerul nu mai are voie să deţină un cont de YouTube timp de cinci ani, pedeapsă complementară celei cu închisoarea, conform publicației  ElPais. Conform instanţei, şedinţa de plen a urmat criteriile parchetului şi, în vederea formulării sentinţei definitive,

trei magistraţi au putut formula voturi individuale. 

Cum l-a umilit spaniolul pe cerşetorul român

Fapta a avut loc în anul 2017, atunci când vloggerul "a încălcat integritatea morală" a victimei printr-o farsă. Acesta a obligat un bărbat să mănânce un biscuit Oreo umplut cu pastă de dinți. Ren a fost condamnat la 15 luni de închisoare și obligat să-i plătească victimei daune morale în valoare de 20.000 de euro.

Persoana fără adăpost a fost identificată de mass-media spaniolă drept Gheorghe L- un român care a lucrat ca cioban înainte de a ajunge la Barcelona. Extrase din documentele judecătoreşti prezentate în ziarele spaniole arată că Ren a obţinut aproximativ 2.000 de euro de pe urma reclamelor care au rulat în timpul filmuleţului cu farsa.

Citeste si: Un bătrân din Vrancea a fost transportat cu elicopterul la spital, după ce a fost prins sub un tren

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Conform acestora, farsa făcută omului străzii nu a fost un "act izolat"- Ren fiind cunoscut şi pentru alte glume "crude" făcute unor victime vulnerabile.

Filmuleţul, în care se vede cum omul vomită după ce mănâncă biscuitul, a dus la condamnarea pe scară largă a lui Ren. Vloggerul a şters videoclipul de pe canalul său în urma criticilor, s-a dus să-l caute din nou pe bărbat şi i-a oferit 20 de euro.

Ulterior, acesta s-a oferit să-i dea victimei 300 de euro dacă nu a iniţiază o acţiune legală împotriva sa.

Ren a promis să facă farsa după ce a fost provocat de unul dintre cei 1,2 milioane de fani ai săi de pe YouTube să mănânce el însuşi un biscuit cu pastă de dinţi.

„Totul a fost ca o glumă”. „Intenția mea a fost să nu jignesc”, a declarat vloggerul. „Am abandonat liceul pentru a urma acest job. Mă descurcam bine. Și apoi s-a întâmplat asta”, a mai precizat influencerul.

Citeste si: Anamaria Prodan, din nou în centrul atenției cu o pastare provocatoare. Cum s-a fotografiat impresara


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si