”Ordinul 4 al comandantului acţiunii, prezentat în seara asta în conferinţă de presă, prevede tratarea pacienţilor ca şi cum nu ar exista COVID-19, sub ameninţarea sancţiunii penale.

Citeste si: Arafat anunţă că medicii nu vor putea refuza internarea unui pacient, chiar dacă acesta nu este testat

Da, pacienţii nu pot fi pur şi simplu refuzaţi. De acord. Cum rămâne însă cu mijloacele de protecţie lipsă pentru personalul expus? Şi nu e vorba doar de cei de la ATI şi infecţioase”, a scris Voiculescu, duminică seară, pe Facebook.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Acesta mai face referire şi la ”procedurile proaste care nu permit nici măcar unui cadru medical cu simptome să fie testat”.

Citeste si: DOCUMENT. Ordonanța militară 4, punct cu punct. Care sunt noile măsuri de urgență

”Cum rămâne cu sutele de imobile ale RAPPS în care stau politicieni care “lucrează” oricum de acasă şi care trebuiau să fie deja puse la dispoziţia personalului medical expus care nu vrea/poate să îşi expună familia acestor riscuri? Şi în final, cum rămâne cu toată organizarea şi pregătirea pentru criza asta care e făcută acum pe repede înainte pe cârca personalului medical, a bolnavilor cronici şi a tuturor celor care s-au mobiizat acum, când guvernului PNL-Orban (nu altul!) îi fusese

solicitat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii încă din ianuarie să se pregătească de pandemie?”, a mai scris Voiculescu, ataşând postării un referat al Ministerului Sănătăţii. 

Citeste si: Previziunea sumbră lansată de Guvern. Sute de mii de români sunt în pericol

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, anunţă adoptarea a patru Ordine ale comandantului acţiunii, noile acte prevăzând că medicii nu pot refuza tratamentul unui pacient pe motiv că acesta nu a fost testat pentru Covid-19 şi că personalul sanitar nu poate refuza detaşarea la alte spitale.

În plus, Arafat anunţă trecerea serviciilor de ambulanţă în subordinea şefilor Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă şi amenajarea unui al doilea spital militar în curtea spitalului CFR din Constanţa.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si