Potrivit lui Zelenski, până acum, 39 de persoane, inclusiv 6 copii, au fost salvate de sub dărâmăturile blocului de la Dnipro.  

Citește și: Avioane NATO aterizează marți în România. Misiune de supraveghere la Marea Neagră

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a "condamnat" luni lovitura extrem de sângeroasă a forţelor ruse împotriva unui imobil rezidenţial din Dnipro, centrul administrativ al regiunii Dnepropetrovsk din estul Ucrainei.

Antonio Guterres consideră masacrul de la Dnipro drept un alt exemplu de "suspiciune de încălcare a legilor războiului", a declarat luni o purtătoare de cuvânt, Stéphanie Tremblay.

Volodimir Zelenski: Sunt 40 de morți, printre care 3 copii

"În total, au fost primite 47 de rapoarte despre cei care ar fi putut fi în locuinţe la momentul atacului şi cărora nu se cunoştea soarta. Informaţiile despre 22 de persoane au fost clarificate. Se cunosc aproximativ 40 de morţi, dintre care 3 copii", a declarat președintele Ucrainei în mesajul său de luni noaptea.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citește și: Vladimir Putin laudă „dinamica pozitivă” a războiului din Ucraina, după ce o rachetă a Rusiei a distrus un bloc de locuințe din Dnipro

Serviciul de Securitate al Ucrainei a început deja să strângă informaţii despre acei militari ruşi care au pregătit şi au efectuat această lovitură, spune liderul de la Kiev.

"Nu există nicio îndoială: fiecare persoană vinovată de această crimă de război va fi identificată şi adusă în faţa justiţiei.

Acest atac de la Dnipro, precum şi altele similare, intră, în special, în jurisdicţia Curţii Penale Internaţionale. Şi vom folosi toate oportunităţile disponibile- atât naţionale, cât şi internaţionale- pentru a ne asigura că toţi ucigaşii ruşi, toţi cei care dau şi execută ordine privind teroarea cu rachete împotriva poporului nostru, se confruntă cu sentinţe legale. Şi să se asigure că îşi ispăşesc pedeapsa Aceasta este o sarcină fundamentală pentru Ucraina şi pentru partenerii noştri. Mulţumesc tuturor celor care ne susţin ţara pe drumul către justiţie", a mai spus Volodimir Zelenski. 

Ce se întâmplă pe frontul de est din Ucraina

Şeful ucrainean a menţionat că a avut o şedinţă a Statului Major, unde s-a analizat situaţia din regiunea Doneţk, de la Soledar şi Bahmut şi a trecut în revistă şi situaţia de pe frontul de sud.

Citește și: Mărturiile șocante ale unei fete care a fost prinsă sub dărâmături la Dnipro: „Nu știu unde sunt părinții. Se spune că au fost văzuți în viață”

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

"În fiecare zi şi noapte lucrăm pentru a reduce potenţialul inamicului: în fiecare zi şi noapte le scădem depozitele, sediile, comunicaţiile", a mai spus el.

Rusia pregăteşte o nouă încercare de a prelua iniţiativa în război

Preşedintele ucrainean a anunţat că a discutat cu prim-ministrul Ţărilor de Jos, Mark Rutte, aceasta fiind a treia convorbire în patru săptămâni.

"Astăzi am discutat despre protecţia împotriva rachetelor ruseşti şi a dronelor iraniene- facem totul pentru a ne consolida apărarea antiaeriană cât mai mult posibil. Este foarte important că discuţia noastră a avut loc în ajunul vizitei primului ministru al Olandei în Statele Unite. Ce s-a întâmplat la Dnipro, faptul că Rusia pregăteşte o nouă încercare de a prelua iniţiativa în război, faptul că natura ostilităţilor de pe front necesită noi decizii în aprovizionarea apărării- toate acestea nu fac decât să sublinieze cât de importantă este coordonarea eforturile noastre- eforturile tuturor membrilor coaliţiei de a apăra Ucraina şi libertatea. Şi pentru a accelera luarea deciziilor. Astăzi, există un exemplu bun din Marea Britanie. A fost anunţat un nou pachet de asistenţă pentru apărare- exact ceea ce avem nevoie. Tancuri, alte vehicule blindate, artilerie. Ce am discutat cu prim-ministrul Sunak. Îţi mulţumesc, Rishi, mulţumesc fiecărui britanic pentru sprijinul tangibil şi oportun!", a mai spus liderul de la Kiev.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si