Close sidebar
Close sidebar

Volodimir Zelenski a acceptat propunerea lui Vladimir Putin și este gata să negocieze

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a acceptat propunerea președintelui rus Vladimir Putin și este gata să negocieze pacea și încetarea focului, a declarat sâmbătă secretarul de presă al lui Zelensky, Serghei Nikiforov.

Diana Bostan,

Negocieri Rusia-Ucraina.

[Sursa foto: istockphoto]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

"Trebuie să resping acuzațiile că am refuzat să avem discuții. Ucraina a fost și este întotdeauna gata să negocieze pacea și încetarea focului. Este poziția noastră permanentă. Am acceptat propunerea președintelui rus", a scris el pe contul său de Facebook.

Volodimir Zelenski a acceptat propunerea lui Vladimir Putin

Potrivit lui Nikoforov, sunt în desfășurare consultări cu privire la locul și timpul negocierilor. Cu cât discuțiile încep mai devreme, cu atât vor fi mai multe șanse de a restabili viața normală, a menționat el.

Citeste si: Volodimir Zelenski, mesaj sâmbătă dimineaţa din centrul Kievului: "Sunt aici, nu vom depune arme"

Citeste si: Ți se rupe sufletul. Ce mesaje de adio a lăsat secretara-șefă de la UMF, înainte de a fi găsită moartă într-un lac din Capitală. Fiul femeii avea telefonul închis- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Gemenii dați dispăruți în Târgu Jiu au fost găsiți în Arad. Își închiriaseră o garsonieră și urmăreau știri despre ei- antena3.ro

Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat mai devreme că Putin este gata să trimită o delegație la Minsk pentru discuții cu Ucraina.

Mai târziu, el a spus că, ca răspuns la inițiativa de a purta discuții în capitala Belarusului, partea ucraineană a sugerat Varșovia ca un posibil loc de desfășurare și încă mai târziu a pierdut contactul.

Putin a declarat că nu există niciun fel de amenințări la adresa populației civile

Președintele rus Vladimir Putin a declarat într-un discurs televizat joi dimineață că, ca răspuns la o solicitare a șefilor republicilor Donbass, a luat decizia de a efectua o operațiune militară specială pentru a proteja oamenii „care au suferit abuzuri și genocid de către regimul de la

Kiev timp de opt ani”. Liderul rus a subliniat că Moscova nu are planuri de ocupare a teritoriilor ucrainene.

Citeste si: LIVE A treia zi de război Rusia-Ucraina. Se duc lupte grele pe străzile din Kiev. Bloc turn, lovit de o rachetă. Rușii bombardează dinspre Marea Neagră

Când a clarificat evoluțiile în desfășurare, Ministerul rus al Apărării a asigurat că trupele ruse nu vizează orașele ucrainene, ci se limitează la lovirea chirurgicală și la incapacitatea infrastructurii militare ucrainene.

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI