“Astăzi avem o declaraţie comună puternică a liderilor din nouă state NATO, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Macedonia de Nord, Muntenegru, Polonia, România şi Slovacia. Ei au condamnat acţiunile Rusiei şi, cel maai important, au susţinut aspiraţia noastră de a deveni membru cu drepturi depline NATO. Mergem spre această direcţie. Sunt sigur că vom implementa acest proiect”, a afirmat Zelenski în discursul de duminică seară.

Zelenski susține că Ucraina “va implementa proiectul” de aderare la NATO

Zelenski a vorbit și despre vizita soției sale în Turcia.

“S-au întâmplat lucruri importante astăzi (n.r. – duminică) în Turcia, în timpul vizitei Primei Doamne a Ucrainei, a şefului administraţiei prezidenţiale şi altor reprezentanţi ai noştri. În prezenţa Olenei, prima corvetă dintre cele care se vor construi pentru ţara noastră de către Turcia a fost lansată. Este corveta Hetman Ivan Mazepa. Construirea corvetei a început în 2021. (...) Nu există motive pentru ca proiectul nostru de a construi o nouă flotă pentru Ucraina să eşueze. Vom iplementa toate plaanurile. Scopul nostru este că creăm o bază în toată regula pentru construirea şi mentenanţa navelor în Ucraina.

Citeste si: Mutarea-surpriză a lui Zelenski după amenințarea cu arme nucleare de la Moscova. "Vrem să aderăm rapid la NATO"

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Andrii Iermak şi delegaţia ucraineană au vizitat facilităţile companiei Baykar, care produce în special cunoscutele drone Bayraktar pentru noi.(...) Această reuniune nu este însă simbolică, ci una practică. Ne pregătim să creăm un centru de pregătire şi o fabrică a companiei Baykar în Ucraina, precum şi să fabricăm împreună motoare de aparate de zbor. Cu siguranţă vom implementa aceste proiecte”, a afirmat Zelenski.

Volodimir Zelenski a discutat cu Emmanuel Macron

“Astăzi am discutat cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron. Am vorbit în detaliu despre situaţia de pe front, succesele noastre de pe front. Preşedintele Macron a susţinut clar statul nostru şi a condamnat pseudo-referendumurile Rusiei şi tentativa de anexare a teritoriului nostru. S-a discutat şi înăsprirea sancţiunilor pentru Rusia.

Citeste si: Zelenski condamnă un nou "atac terorist" al Rusiei. Cel puțin 25 de morți în Zaporojie

Am vorbit şi despre situaţia de la centrala nucleară Zaporojie şi despre răpirea directorului general al ZNPP Ihor Muraşov de către ocupanţii ruşi. Aceasta este încă o manifestare a terorii ruse, pentru care statul terorist trebuie să suporte o pedeaapsă mai mare”, a explicat el.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

“Recent, cineva undeva a organizat pseudo-referendumuri, iar când drapelul ucrainean revine, nimeni nu îşi mai aminteşte de farsa rusă cu nişte bucăţi de hârtie şi nişte anexări. Evident, cu excepţia orgaţiilor care veghează pentru respectarea legii în Ucraina. Pentru că toţi cei implicaţi în orice element de agresiune împotriva statului nostru vor da socoteaală”, a mai spus Zelenski.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si