Președintele ucrainean este optimist și crede că Ucraina va învinge armata rusă.

Volodimir Zelenski a vorbit despre situația din Doneţk

“Cu siguranţă va veni ziua în care vom anunţa că am asigurat Ucrainei protecţie completă împotriva ameninţării ruseşti atât pe mare, cât şi în aer. Sunt sigur de asta. Continuă atacurile ruseşti dure în regiunea Doneţk. Inamicul suferă acolo pierderi grave acolo, dar în ciuda pierderilor, continuă să-şi împingă soldaţii mobilizaţi şi mercenarii către moarte.

Categoric îi vom da afară pe ocupanţi şi vom garanta siguranţa tuturor oraşelor noastre, tuturor comunităţilor”, a spus Zelenski.

Citeste si: VIDEO| Orașul Herson a rămas fără curent electric

Zelenski a susținut că a vorbit cu Ursula von der Leyen în vederea acordării unui sprijin macrofinanciar pentru Ucraina. Cei doi au discutat și despre refacerea sectorului nostru energetic şi a infrastructurii energetice.  

Zelenski s-a referit la Rusia ca la ”statul terorist”

“Dacă Iranul nu ar furniza arme agresorului, am fi mai aproape de pace acum. Şi asta înseamnă mai aproape de o soluţionare a crizei alimentare. Mai aproape de rezolvarea crizei costului vieţii. Mai aproape de stabilizarea pieţei energiei. Mai aproape de o securitate împotriva şantajului cu radiaţii, la care Rusia nu renunţă. Prin urmare, absolut toţi cei care ajută Rusia să prelungească acest război trebuie să poarte responsabilitatea consecinţelor acestui război.

Astăzi, ocupanţii au folosit din nou drone de atac iraniene. Unele au fost doborâte. Dar, din păcate, unele au şi lovit”, a adăugat el.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: Trei copii și alte șase persoane au murit după atacurile cu rachete din Siria: „Nu știam unde să fugim”

“Începând din această seară, întreruperile de curent de stabilizare continuă în Kiev şi în şase regiuni. Peste 4,5 milioane de consumatori nu au energie electrică. Cei mai mulţi sunt din Kiev şi regiunea Kiev.

Indiferent ce vor teroriştii, indiferent ce încearcă ei să obţină, trebuie să trecem peste iarna aceasta şi să fim şi mai puternici în primăvară decât suntem acum, să fim şi mai pregătiţi pentru eliberarea întregului nostru teritoriu”, a mai afirmat Zelenski.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si