Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat duminică, de Ziua Mondială a Alimentației, că Ucraina a exportat cu succes aproximativ 8 milioane de tine de alimente, folosindu-se de peste 300 de nave. Peste jumătate din cantitate a ajuns în Africa și Asia.

Citeste si: Un nou atac masiv asupra Kievului, luni dimineața. Clădiri în flăcări

Volodimir Zelenski, discurs de Ziua Mondială a Alimentației

„În 16 octombrie este sărbătorită Ziua Mondială a Alimentaţiei.(...) Timp de decenii, lumea a depus eforturi pentru a rezolva problema foametei. Şi este puţin probabil că oricare dintre fondatorii ONU s-ar fi gândit atunci când s-a luat decizia de a se marca ziua în care, în secolul XXI, noi toţi în lume vom fi forţaţi din nou să luptăm cu ameninţarea foametei, mai mult, o foamete artificială! O foamete de care este responsbilă doar o ţară din lume, Rusia , şi războiul său terorist împotriva lumii libere. Când Rusia ne-a blocat porturile ucrainene şi a perturbat lanţurile de aprovizionare, a făcut ca lumea să revină într-o situaţie ca şi cum zeci de ani de muncă pentru securitate alimentară internaţională nu au existat”, a afirmat Volodimir Zelenski de Ziua Alimentației.

Citeste si: Zelenski, nou mesaj la miezul nopții: Oricine capturează soldaţi ruşi ne oferă oportunitatea de a-i elibera pe eroii noştri

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

„Din fericire, porturile ucrainene au început din nou să lucreze la exporturile de produse din agricultură. Din iulie, am furnizat exact cantitatea de alimente care reface stabilitatea pieţei mondiale”, a mai anunțat Volodimir Zelenski.

Președintele Ucrainei a mai anunțat exportarea cu succes a peste 8 milioane de tone de alimente, în peste 300 de nave, 60% din acest volum ajungând în Asia și Africa. Zelenski a mai precizat că datorită livrărilor Ucrainei, multe regiuni din toată lumea își mențin securitatea socială și politică.

Citeste si: Zelenski: „Pacea va deveni posibilă când teroarea devine imposibilă pentru Rusia”

Președintele Ucrainei face apel către populație

Volodimir Zelenski a adus în atenția populației Ucrainei și problema limitării furnizării de energie electrică pentru stabilizarea sistemului, ca urmare a atacurilor rușilor în unele zone ale țării sale. Acesta a menționat că întreruperile de curent pentru stabilizarea sistemului ar putea fi evitate, asta dacă ucrainenii vor economisi energia electrică la orele de vârf.

„De exemplu, sâmbătă locuitorii din regiunea Cernihiv şi-au redus cu 20 la sută consumul de energie electrică. Vă sunt foarte recunoscător. Şi în general, în medie în întreaga ţară – cu 10 la sută. Kiev şi regiunea – doar 7 la sută. Vă rog să faceţi mai mult dacă se poate. Trebuie să reducem consumul de electricitate în intervalul orar 17.00- 23.00. Este un pas prin care, alături de ceilalţi paşi, vom asigura eşecul planurilor teroriste ale Rusiei, a precizat Președintele Ucrainei.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citeste si: Refugiaţii ucraineni protestează faţă de crimele de război provocate de Rusia în ţara lor


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si