Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut luni Uniunii Europene  admiterea de urgență a Ucrainei  în blocul comunitar în baza unei proceduri extraordinare.

Volodimir Zelenski cere UE „să demonstreze că este alături de Ucraina”

„Europa va fi mult mai puternică cu Ucraina. Fără voi, Ucraina va fi singură”, a declarat el într-o videoconferință cu eurodeputații, reuniți la Bruxelles, într-o sesiune extraordinară, stârnind ovațiile și aplauzele celor prezenți.

Citeste si: Dovada că militarii ruși au fost induși în eroare de Putin. Mesajele unui soldat rus, către mama lui: „Mamă, aici e război, omorâm civili”

Citeste si: Unde se ascunde familia lui Putin, în timp ce Rusia bombardează Ucraina. Cei apropriați președintelui se află într-un ,,adăpost nuclear"

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Noi ne luptăm pentru viața noastră, dar ne luptăm de asemenea pentru a fi membri cu drepturi egale ai Europei. Deci dovediți că sunteți cu noi, dovediți că nu ne-ați abandonat și că sunteți cu adevărat europeni”, a insistat el.

Volodimir Zelenski care a cerut integrarea Ucrainei în Uniunea Europeană

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a cerut luni Uniunii Europene admiterea de urgență a Ucrainei în blocul comunitar în baza unei proceduri extraordinare.

Citeste si: Povestea Mariei, ucraineanca care a fugit de război în România cu un copil de mână și unul în pântece. A luat cu ea doar un rucsac și câinele familiei

Citeste si: Patriarhia Română îndeamnă la oferirea de sprijin și ajutor oamenilor din Ucraina

Parlamentul European va adopta marți o rezoluție prin care solicită instituțiilor UE să depună eforturi pentru acordarea statutului de candidat UE Ucrainei și, între timp, să continue să lucreze pentru integrarea în piața unică a UE.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si